Landkylling fra Hovelsrud

Søndagsmiddag verden rundt

Det å samle familie og venner rundt matbordet er hyggelig, og rundt om i verden er søndager noe helt spesielt. Men hva serveres det i de ulik land? Vi har tatt en titt i grytene hos noen av dem.

Eksterne lenker: Søndagsmat verden rundt (bbcgoodfood.com)

Storbritania

Søndagssteken er et tradisjonelt måltid av britisk opprinnelse og blir ofte konsumert på søndager. Den består vanligvis av stekt kjøtt, poteter, grønnsaker og saus samt Yorkshire pudding.

 

Sør-Afrika

Pølse er populært i Sør-Afrika, og for den store søndagsmiddagen serveres gjerne boererwors. En enorm, krydderpølse av tysk opprinnelse er også populær i Namibia og Zimbabwe .

 

 

Latin-Amerika

Asado er en tradisjonell søndagsmiddag i Latin-Amerika, spesielt i Argentina, Uruguay og Chile. Det er et grillmåltid som inneholder grillet kjøtt som biff, svinekjøtt eller kylling, samt pølser. Kjøttet tilberedes vanligvis over åpen flamme eller kull, og er ofte ledsaget av chimichurrisaus, en blanding av persille, hvitløk, eddik og olje. Asado er mer enn bare et måltid, det er en sosial begivenhet som bringer familier og venner sammen. Den tilberedes ofte av menn, som er stolte av sine grillferdigheter. En Asado varer gjerne i flere timer.

Frankrike

Det er store regionale forskjeller på søndagsmiddagene i Frankrike. Tid på året og lokale tradisjoner spiller også inn. En populær gjenganger består vanligvis av… Stekt kjøtt og poteter! Kjøttet er vanligvis roti de poulet (stekt kylling) eller roti de boeuf (roastbiff).

 

Brasil

Brasils nasjonalrett er feijoada, som er en slags saktekokt gryterett med sorte bønne med diverse kjøtt, vanligvis en pølse av noe slag og svinekjøtt. I noen deler av landet kan de også inkludere biff eller kylling i en lapskaus … Alt går. Feijoada er en populær brasiliansk søndagslunsjrett, og serveres ofte med farofa – en slags ristet kassavamel.

 

 

Polen

Rosol er en populær søndagsrett i de fleste polske hjem. Den polske kyllingnuddelsuppen er laget med en kylling- eller kjøttbasert kjøttkraft og fine makaron nitki nudler.

Spania

Spanjolene pleier ikke å holde søndagsmiddagen hjemme, de foretrekker i stedet å dra til restauranter og ta søndagsmiddagen. Dette er en stor ting for Spanjolene. Bestill bord hvis du planlegger å spise ute på søndag i Spania.