Risotto milanese

RISOTTO ALLA MILANESE

Risotto Milanese er en klassisk rett fra Lombardia i Nord-Italia. Den er kjent for sin karakteristiske safrangule farge og kremete konsistens. Risotto kreves din oppmerksomhet og arbeidsinnsats i et kvarters tid, men er vel verdt det. Du ender opp med en deilig og kremet gylden risotto, som utmerket godt kan nytes alene eller som tilbehør til kjøtt og fisk.

RELATERTE LINKER:
Acquerello alla parmigiana  | 5 ting du ikke må gjøre når du lager risotto 

DETTE TRENGER DU TIL 4:

  • 400 gram risottoris (bruk gjerne Acquerello, kanskje verdens beste risottotis.)
  • 60 gram smør
  • 4 sjalottløk
  • 1 glass tørr hvitvin
  • 1,5 liter god kyllingkraft
  • 1 klype safran
  • 1 neve med nyrevet parmesan
  • salt og nykvernet pepper

SLIK GJØR DU:

  • Hakk sjalottløken fint, og fres den i smøret i en tykkbunnet kjele.
  • Ha i ris og la den surre med til alle kornene har tatt til seg fett.
  • Hell på hvitvin og la den koke inn.
  • Spe deretter med kokende buljong, et par øser om gangen, la det koke neste helt inn før du tilfører to øser til.
  • Etter 10 minutter har du i safran som først er dynket i litt buljong.
  • Når det er gått et kvarter begynner du å smake på riskornene.
  • Kornene skal være kokt og ha et fast bitt i midten.
  • Risen er ferdig etter 18 -20 minutter.
  • Dra kjelen vekk fra varmekilden, rør i nyrevet parmesan og et klatt smør.
  • Sett på lokk og la alt hvile i 5 minutter
  • Smak til med salt og pepper og server umiddelbart.

KOKKETIPS

Høvle over noen skiver med trøffel,
det gir retten den lille ekstra touchen.