
PAELLA MED KYLLING FRA HOVELSRUD
Paella er en klassisk spansk risrett med ris, safran, olivenolje, grønnsaker, kylling, kanin, sjømat og krydder. Her får du en versjon med kylling fra Hovelsrud Gård i Innlandet.
RELATERT: Mere solgult? Risotto Milanese | Bli med til Hovelsrud Gård
DETTE TRENGER DU:
- 1 pose med Maschmanns Paella-blanding (Bombaris, safran og mye annet godt krydder.)
- 1,5 dl olivenolje
- 1 kyllinglår fra Hovelsrud gård (I biter med eller uten bein)
- 100 g paprika i lange biter
- 100 g grønn squash i terninger
- 8 dl kyllingkraft (hvis det brukes lokk på pannen, så reduseres mengden kraft til 5,5 dl)
- 1/2 sitron
- 1 liten bunt persille
SLIK GJØR DU:
- Bruk gjerne en paellapanne, en vid stekepanne kan også fint brukes.
- Finn frem alle ingrediensene.
- Varm olivenoljen forsiktig og brun kyllingen.
- Tilsett paprika og squash.
- La det steke litt før paella-risen tilsettes. Alt blandes og røres godt sammen.
- Ha i kyllingkraft og la det koke ca 18 min til risen er al dente.
- Øk så varmen slik at en lett steke-skorpe/karamellisering av paellaen oppstår i bunnen av pannen. Her kan du prøve deg litt frem, da det ikke skal bli brent, men skapes en dyp brun skorpe i bunnen. Får du til dette har du skapt en «Soccarat» som gir en meget god smak.
- Skru av varmen- press over sitronsaft og hakket persille – legg over ett håndkle eller ett lokk, og la hvile i ca. 3-5 min.
- Server ved å sette pannen på bordet og bruk en stekespade til å skjære løs hele kakestykker med varm og saftig paella.
MASCHMANNS PAELLA
INNHOLD:
Bomba ris, steinsopp, tomat, gurkemeie, røkt paprika, ramsløk, hvitløk, sitronskall, persille, safran.
PAELLA MED SJØMAT
Lager du paella med sjømat bruner du sjømaten lett i en panne og legger til side. Ha sjømaten tilbake i paellapannen på slutten av steketiden.
