Klassisk Caprese

CAPRESE, SALATEN FRA SOMMERØYA CAPRI

Caprese er en klassisk italiensk salat som har sin opprinnelse på den vakre øya Capri utenfor kysten av Napoli i Italia. Historien om Caprese er ikke så lang eller komplisert, men den har likevel blitt et ikonisk element i italiensk matkultur.

Historien går tilbake til midten av 1900-tallet, da Caprese-salaten først ble tilberedt. Den nøyaktige opprinnelsen er noe uklar, men den mest populære historien knytter Caprese til en berømt italiensk forfatter ved navn Curzio Malaparte. Malaparte var kjent for å være en kjent sosialitet og forfatter som bodde på øya Capri.

SALAT SOM FARGENE I DET ITALIENSKE FLAGGET

Ifølge historien hadde Malaparte ofte besøkt av venner og prominente gjester på sitt vakre hjem på øya. På et tidspunkt under et slikt besøk, skal han ha bedt om en enkel forfriskning til sine gjester. Han ønsket å lage en rett som representerte fargene på det italienske flagget, og det var hennes ideer om Caprese-salaten ble født.

Malaparte skal ha funnet noen tomater, mozzarellaost og basilikum i sitt kjøkkenhage og bestemte seg for å kombinere dem i en enkel, men smakfull salat. Den røde fargen fra tomatene, den hvite fargen fra mozzarellaosten og det grønne fra basilikumen symboliserte flagget til Italia.

CAPRESE BLIR KJENT OVER HELE VERDEN

Salaten ble en umiddelbar suksess blant besøkende, som elsket den friske smaken og det vakre utseendet. Nyhetene om denne enkle, men deilige salaten spredte seg raskt, og den ble snart populær blant lokalbefolkningen på Capri og resten av Italia.I dag er Caprese en kjent og elsket rett over hele verden. Den er kjent for sin enkelhet og bruk av ferske, høykvalitets ingredienser. Salaten består vanligvis av skiver av modne tomater, fersk mozzarellaost og friske basilikumblader, som deretter drysses med olivenolje, salt og pepper.

Historien om Caprese-salaten viser hvordan enkle ingredienser og kreativitet kan føres til en ikonisk rett. Den fortsetter å være et symbol på italiensk matkultur og en påminnelse om den vakre øya Capri.