WAGYU–VERDENS MEST BERØMTE KJØTT

Det er mange grunner til at Wagyu har fått sin høye status. Omfattende og tidkrevende oppdrett, begrenset markedstilgang og en unk fettmarmorering som ligger som tynne tråder inne i kjøttet. Wagyu nytes trolig aller best når du får det servert grillet på Japansk vis med rikelig av gode grønnsaker og dipsauser sammen med kjøttet.

YAKINIKU er grilling på Japansk vis. Det grilles grønnsaker og kjøtt (60 gr. pp) som dippes i gode sauser. Dette må til for å lykkes: Bruk spesialgrill eller modifiser kullgrillen som vist på bildet over. Det viktig med kort avstand mellom kull og rist. Der også viktig å bruke kull  av god kvalitet som avgir høy varme og som brenner lenge. Ikke begunn grillingen før kullet er rødglødende.

WAgyu

SHABU SHABU – (600g- 4p.) Wagyu i store tynne skiver dyppet i «hot pot». Oksekraft med shitakesopp. Server med løk, shitakesopp, korakål, shimei-sopp og spinatblader.

Server med dipsaus – GOMA NOTARE –  som er laget av sesam, chili og soya.Tilbehør: Kokt japansk sushiris. OPPSKRIFT PÅ DIPSAUS: 100 g ristede seamfrø kvernes til puré, bland inn 1 dl soyasaus, 1 dl riseddik (Mirin), 2 ss sukker, 1 ts chiliolje og 2 dl vann (kraft).

Marmorert wagyu-kjøtt fra Japan

WAGYU BIFF   (200g p.p.) – server med brokkolini, shimei-sopp med amandali-pepper og japansk «steak sauce».  Sausen er fruktig og sitruspreget. Ingrediensene er clementin, lime, sitron, soyasaus, oksekraft, potetmel og sukker.

WAGYU TATAKI (60 gr p.p.) – serveres lun. Hele loins brunes i panne og skjæres i tynne skiver. Server med  shizoblader og yakiniku- saus (sesam og ingefær.)

WAGYU KARUBI (60 gr p.p.) – serveres som sashimi / yakiiniku med shizoblader, ponzu og yuzu.