Matnyttigsjømat på boks
sjømat på boks

MATTRENDER FOR 2023

Mattrender for det kommende år er preget av klima. Mere grønt, mindre kjøtt og alkoholfritt drikke er gjengangerne blant innspillene fra utenlandske media. Italiensk mat er fremdeles på moten, elegante tapas brett er spådd å bli en trend. Fokus på ultraprosessert mat vil gi oss mer «honest labeling» og framsnakking av godt håndverk og den hele, rene og naturlige maten.

sjømat på boks

MATTRENDER FOR 2023: SJØMAT PÅ BOKS

Hermetiserte sardiner, skjell, tunfisk og annen sjømat er spådd i bli en trend i 2023. Markedet har et flott utvalg innen denne varegruppen. Unn deg noen bokser med sardiner fra Minerva i Portugal og by opp til fest. Inspirasjon og tips finner du her.

honest.labeling

ÆRLIG MERKING

Mattrender for 2023

I fjor så ble det rettet fokus på den ultraprosesserte maten. Det har ført til at ulike lands myndigheter har skjerpet kontroll og regler for merking og markedsføring av den usunne maten. «Honest labeling» er spådd å bli en trend i år.  Vi omtalte ultraprosessert mat i et nyhetsbrev i fjor høst.

skrei med rotgrønnsaker

NATURLIG MAT

Det hele og naturlige maten er spådd mer fokus neste år. Det er mat som kommer rett fra bonden uten å ha vært innom matindustrien. Det er vi på Maschmanns glade for. Velkommen inn til å besøke vår ferskvaredisker. Frukt, grønnsaker, kjøtt, sjømat samt ost og spekemat fra Maschmanns tilbyr naturlige og lite bearbeidede råvarer. Ta turen innom vi holder åpent hver dag hele uken også på søndager.

Baker Renzo på Maschmanns

HÅNDVERK

Som en naturlig følge av å framsnakke gode råvarer tillegges også håndverket en verdi som kan bli en trend i 2023. På bildet ser du Renzo i Maschmanns Bakeri. Han bruker økologisk mel, lite gjær, nok tid og ærlig håndtverk. Det blir det gode brød av. Sjekk ut brødene fra Bakeriet her.

Cacio e pepe

ITALIENSK ER FREMDELES PÅ MOTEN

Maten fra Italia populær. Hva hadde livet vært uten  pasta og pizza? I 2023 vil de klassiske enkle, autentiske retten få sin renessanse. Hvorfor ikke prøve deg på Roma–klassikeren Cacio é Pepe.

elegant.tapas

ELEGANT TAPAS

Nok en gledelig trend er spådd å bli populær i 2023. Nemlig tapas servert på elegant vis. Elegante fat og flott opplegg av maten er melodien. Husk å starte med de aller beste råvarene. Markedet har et stort utvalg av oliven, skinker og oster. Besøk delikatessedisken på Maschmanns. Der vanker det både smaksprøver og tips om å sette samme gode tapasfat.

Følg Maschmanns-bloggen hvor vi deler gode råd, oppskrifter og fortellinger om mat.