VEIEN FRA FRILANDSGRIS TIL LETTRØKT JULESKINKE

Maten får en ekstra dimensjon når du kan veien fra gård til gaffel. Her får du en om Maschmanns juleskinke. Bildet over viser skiver av Maschmanns Bayonne Calvados med karamelliserte syrlige norske epler. Bayonneskinken (juleskinken) er lettrøkt og smaksatt med sukker, salt og calvados. Råvarene til skinken er ytrefilet av frittgående griser fra Ås rett utenfor Oslo.

NYTTIG INFORMASJON:  Besøk Dyster Gård i Ås | Maschmanns svineribbe 2022 |

FRILANDSGRISER FRA DYSTER GÅRD I ÅS

Grisene går fritt i skogen og beiter røtter. Grisene fores med egenprodusert gras og mjøl fra korn, åkerbønner og raps dyrket på Dyster Gård sine jorder. I tillegg får dyra kålrot fra en annen bonde i bygda og mask fra et lokalt mikrobryggeri.

Maschmanns bayonne calvados

MASCHMANNS BAYONNE CALVADOS (JULESKINKE)

Maschmanns lettrøkte juleskinke er laget av svin ytrefilet av frittgående griser fra Dyster Gård i Ås. Ytrefileten lettrøkes her hos oss på Maschmanns. Deretter tilføres salt, sukker og calvados for konservering og smak.  Maschmanns Bayonne Calvados selges rå i disken. Tilberedning: Skinken trekkes i vakumposen ved 70ºC i 2 timer pr. kg.

Maschmanns Bayonne Calvados

MASCHMANNS JULESKINKE ER LIKE GOD VARM SOM KALD

Juleskinken serverer gjerne varm med sennepssaus, rødkål og rosenkål. Alternativt kan skinken serveres kald som pålegg på godt brød. Har du rester til overs, bruk dem i  omeletten eller i en pytt-i-panne.

Følg Maschmanns-bloggen hvor vi deler gode råd, oppskrifter og fortellinger om mat.