pumpkin-risotto_1200x800

GRESSKARRISOTTO

Gresskarrisotto er en klassiker fra Piemonte i Italia. Følger du oppskriften og bruker gode råvarer får du en deilig, kremet risotto.

RELATERT: 5 ting du aldri må gjøre når du lager risotto | Acquerello, verdens beste risottoris

DETTE TRENGER DU TIL 4:

  • Gresskar, 600 g.
  • ekstra jomfru olivenolje, 20 g.
  • sjalottløk, 100 g.
  • carnaroli risottoris, 320 g.
  • 
tørr hvitvin, 60 g.
  • 
Kylling- eller grønnsakskraft (1,5 liter)
  • 
Parmigiano Reggiano (80 g.)
  • 
Meierismør ( 50 g.)
  • 
Smak til med salt og pepper

SLIK GJØR DU:

 

KRAFT

  • Kok opp kraft i en kjele og hold kraften varm.

GRESSKAR

  • Skjær gresskaret i terninger og finhakk løken.
  • Stek løken i litt olje på lav varme til den er myk og gylden.
  • Tilsett gresskar i biter og stek til gresskaret er gyldne
  • Tilsett varm kraft og kok forsiktig inn til gresskarene hår fått en kremet konsistens.
  • Sett til side.

RISOTTO

  • Fres løken i olivenolje til den er blank og myk i en kjele.
  • Ha i de uskylte risottorisen og la frese under omrøring i 2 minutter.
  • Ha vinen i kjelen og kok under omrøring til vinen er kokt inn i risen.
  • Rør hele tiden.
  • Spe med en øse kraft.
  • Kok under omrøring til kraften også er kokt inn.
  • Fortsett til risen er al dente i ca 12-15 minutter. Al dente vil si ferdigkokt, men fortsatt har en fast kjerne.
  • Tilfør gresskar, smør og parmesan og rør om.
  • Sett på lokk, vent i 5 minutter. Server.

TIPS:

OPPBEVARING: Risotto i lufttett boks kan oppbevares inntil 2 dager i kjøleskap.
BESTE RISEN: Acquerello risottoris er den aller beste carnaroli-risen.
MER SMAK: Smak til med ingefær og kanel.
MER KREMET: Bytt ut parmesan med taleggio