Matnyttig

PEPPER FRA HERBARIA

Alt pepper kommer fra økologisk sertifiserte produsenter. Det er kun rene krydder uten tilsetningsoffer. På alle boksene som inneholder enkelt krydder finner man informasjon om opphav og dyrkingssted. Herbaria legger like stor vekt på terroir som de mest kresne vinprodusentene. Emballasjen er unik – både utseendemessig og hva angår funksjonalitet. Alt krydderet er pakket metallbokser som har dobbelt lokk for å bevare aromaen.

Indonesisk Cubebe pepper

Historie: Hele Cubebe pepperfrukter fra regionen Lampung i Indonesia. Håndplukket av småbrukerkooperativer og bearbeidet med tradisjonelle metoder.

Smak:Syrlig, høyaromatisk

Anbefales til: Morter eller kvern. God til svin, kylling og hvit fisk.

Grønn Fjellpepper

Historie: Grønne pepperkorn av ulike tradisjonelle, aromatiske varianter som Karimunda og Manjamundi fra Indias Malabar-kyst. Dyrkes av medlemmer i små kooperativer. Økologisk.

Smak: Fruktig og myke korn.
Anbefales til: For morter eller kvern. God til pasta, lyst kjøtt og hvit fisk.

Trio Noir

Historie: En peppersammensetning av sorte pepperkorn, med karakteristiske smaker fra tre regioner. Fra Indias Malabarkyst, Sri Lanka og Tanzania. Fra kontrollert økologisk dyrking.

Smak: Elegant og balansert med jordtoner
Anbefales til: For kvern eller morter. God til grilla grønnsaker, fisk, lam, biff

Tellicherry Urskog Pepper

Historie: Årgangspepper fra tigerreservatet i Lake Periyar nasjonalpark. Håndplukket, soltørket og naturlige pepperkorn fra de tradisjonelle, aromatiske Karimunda- og Devamunda-variantene fra Indias Malabar-kyst. Økologisk.

Smak: Jordlig og sødmefull
Anbefales til: Passer godt til lam, biff, stekt hvit fisk og rotgrønnsaker.

Rosa pepper 

Beskrivelse: Den rosa pepperen tilhører ikke den ekte pepperarten, men kommer fra det brasilianske peppertreet, som hører hjemme i hele Sør-Amerika. Rosa pepperbær fra Brasil. Fra kontrollert økologisk dyrking

Smak: Søt, aromatisk og krydret.
Anbefales til: Kalv, hvit fisk, i dressing og vinaigrette. Passer også til desserter.

PEPPERSJELDENHETER FRA HERBARIA

Rød Kampot Pepper

Geografisk beskyttet betegnelse.

Historie:
Hele pepperkorn fra den kambodsjanske regionen Kampot, dyrket mellom fjellene og kysten, plukket og behandlet for hånd.

Fra kontrollert økologisk dyrking.

Smak:

Fruktig aroma som minner om aprikos, fyldig og krydret ettersmak.

Anbefales til:
For kvern eller morter. Passer til vilt, fjærfe, fisk eller frukt og desserter.

Svart Kampot Pepper

Geografisk beskyttet betegnelse

Historie:
Hele pepperkorn fra den kambodsjanske regionen Kampot, dyrket mellom fjellene og kysten, plukket i begynnelsen av modningen og behandlet for hånd.

Fra kontrollert økologisk dyrking.

Smak:

Fyldig og jordlig med ettersmak av eukalyptus

Anbefales til:
For kvern eller morter. Godt til kjøtt, solide grønnsaksretter, tomater eller

salat.

Vill Cumeo Pepper

 

Historie:
Hel frukt av en sjelden og viltvoksende plante, samlet i bakkene av Himalaya, i Nepal.

Smak:
For morter eller kvern. Subtil sterkhet, varme toner av tre og tydelig smak av grapefrukt.

Anbefales til:
God til rød og hvit fisk, grønnsaker stekt i smør og risotto. Som dessertpepper er den ideell til iskrem og andre kremede desserter

Følg Maschmanns-bloggen hvor vi deler gode råd, oppskrifter og fortellinger om mat.