Sommermat fra Maschmanns

MAT TIL LYSE SOMMERKVELDER

Midtsommer er den lyse tiden og den lette maten. Sommermat som enkel å tilberede. Hva med spekemat, rømme og sommerkål, pizza fra Sør-Frankrike, tapas fra Spania, Skagenfest, Piadina – italiensk gatemat og grillet ananas? Server med gode alkoholfrie bobler i glasset.

Skagenfest hos Maschmanns

SKAGENFEST HOS MASCHMANNS

Skagenrøre fra sjømatdisken er populært. Server de på enkleste vis med ristede skiver av baguette. For det lille ekstra, en liten teskje med løyrom på toppen. Enda mer fest, enda mer hjemmelaget, aioli og cajun krepserøre.

pissaladiere

PISSALADIERE – PIZZA PÅ SØR-FRANSK VIS

Bakeriet har pakket sine pizzaemner i en liten boks sammen litt utbakninigsmel. Den komboen er det mange av våre kunder som liker. Med enkle grep lager du en perfekt pizzabunn hjemme. Prøv gjerne å lage pizza slik de gjør på den franske riviera. Du baker ut pizzabunnen på vanlig måte dog litt mindre i diameter. Toppingen er karamellisert løk, en prosess som tar litt tid men som du gjerne kan gjøre god tid i forveien. Sausen er med tunfisk som du moser sammen med ansjos og hvitløk og spes med ekstra jomfru olivenolje.

Dekk bunnen med sausen, fyll på med karamellisert løk og stek til bunnen er gylden og sprø. Ta ut pizzaen og dekk med gode ansjos og oliven, gjerne i et mønster.

Grillet ytrefilet med yaki niku glaze

GRILLET YTREFILET MED YAKINIKU GOMA GLAZE

En god varm grill, skiver av mør ytrefilet og snargrilling er trikset her. Legg det grillede kjøttet over på et fat og pensle med yaliniku goma glaze. Du får deilig grillsmak på kjøttet med deilig ettersmak preget av syrlighet og soya.

Smakfull spansk tapas

SMAKFULL SPANSK TAPAS

Råvarer av god kvalitet er alltid en god start på et godt måltid. Oliven, chorizo, manchego og mandler fra Valencia er gode kombinasjoner.

frukt og grønnsaker på grillen

FRUKT OG GRØNNSAKER PÅ GRILLEN

Sommerkål, purre og ananas er perfekt å grille. Sommerkålen griller du enkelt kun for å få en karamellisering og god grillsmak. Purre griller du litt lenger, kjernen skal bli myk og nytes sammen med romescosaus. Avslutt med dessert, Grillet ananas glasert med honning, chili og ingefær er godt. For det lille ekstra karamelliserte pekannøtter og økologisk iskrem fra Reins Kloster