OppskrifterSalade Nicoise

SALADE NIÇOISE

Salat fra Nice er en herlig fransk klassiker med egg, tunfisk, ansjos og salat. Med gode råvarer samt bruke litt tid på å legge opp salaten blir dette fryd både for øye og gane. Nytes gjerne med et glass avkjølt rosevin fra det sørlige Frankrike.

Flere klassiske salater: Cæsar Salat | Caprese

DETTE TRENGER DU TIL 4:

  • 4 egg
  • 4 poteter
  • 150 g aspargesbønner
  • 400 gram tunfisk (fersk eller hermetisk fra Minerva)
  • 4 tomater i båter
  • ½ slangeagurk i terninger
  • 1 liten rødløk i ringer
  • 50 g sorte olivener
  • 4 ts kapers
  • 4 never med mikset salat
  • 8 ansjosfileter
  • 1/2 stangselleri, grovhakket
  • 1/2 rød paprika, grovhakket
  • frisk basilikum til pynt

SLIK LAGER DU DRESSINGEN:

  • 1 dl ekstra virgin olivenolje
  • 3 ss hvitvinseddik
  • 2 ts dijonsennep
  • 1 fedd hvitløk hakket
  • ½ ts sukker
  • grovmalt svart pepper

Bland sennep, eddik, sukker og hakket hvitløk i en bolle. Spe med olje mens du visper til det tykner. Kvern i sort pepper.

SLIK GJØR DU:

  • Kok eggene til de er «smilende», 6-8 minutter.
  • Legg eggene i rennende, kaldt vann til de er helt avkjølt.
  • Skrell eggene og del dem i båter.
  • Bruk gjerne fersk tunfisk til Salade Niçoise. Fisken saltes og pepres før den stekes hurtig på høy varme slik at den fremdeles er rå i midten.
  • Kok potetene og la bønnene koke med de siste 2-3 minuttene.
  • Avkjøl bønnene i kaldt vann. Skrell potetene og avkjøl.
  • Skjær potetene i skiver og ha dem i en salatbolle.
  • Tilsett bønner, tunfisk, tomatbåter, stangselleri, paprika, slangeagurk, rødløk, olivener, kapers og mikset salat.
  • Bland alt lett og legg ansjos, eggebåter og basilikum på toppen.
  • Bland dressingen og hell den over salaten like før servering.