
Pecan pie
Amerikanerne har en en egen pasjon for paier. De finnes i mange ulike smaker. Eplepai og pecanpai er de aller mest populære.
DETTE TRENGER DU:
til deigen:
- 200 g hvetemel
- 1 klype salt
- 120 g smør (terninger)
- 5 ss iskaldt vann
til fyllet:
- 4 mellomstore egg
- 70 g smeltet smør
- 340 g lys sirup
- frø fra 1 vaniljestang
- 200 g brunt sukker
- 1 ss rom
- 0,5 liter ristede pekannøtter, grovhakket
- 1 ss sitronsaft
VIL DU TESTE EN PECAN PIE FØR DU BAKER SELV?

Markedet selger Pecan Pie fra Sundvollen Smokehouse.
Lunes gjerne til lunken + før servering.
- 12 cm pecan pie kr 159,-
- 15 sm pecan pie kr 299,-
SLIK GJØR DU:
PAIDEIGEN
- Sett ovnen på 200ºC og bruk en paiform på 23 cm
- Kjør hvetemel og salt i en kjøkkenmaskin, tilsett smør i små klumper. Tilsett vann, kjør 2-3 runder til deigen fester seg.
- Del deigen i 2 og kjevle til 3 mm tykkelse. Lag prikker med en gaffel og legg deigen i paiformen.
- Skjær til resten av deigen og dekk til kantene. Dekk formen med bakepapir og fyll den med tørre erter.
- Lag gjerne et mønster på kanten. Stek i ovn 30 – 45 minutter. Løft på bakepapiret for å se på deigen. Den skal være tørr men ikke brun.
FYLLET
- Pisk smør, sirup, vanilje, sukker, rom og salt sammen med eggene. Rør inn pekan-nøttene.
- Ha fyllet i den ferdig stekte paibunnnen og stek på 180ºC i 30 – 45 minutter.
- Om paien begynner å bli litt brun på toppen, senk temperaturen mot slutten.
- Paien skal være litt bløt i midten
GODT TIL
- Topp gjerne paien med vaniljeis eller piske krem tilsatt litt rom.
TIPS!
- Det å skjære i en varm pekan-pai er nesten umulig. Om du ønsker å dele paien kjøler du den ned før du deler i stykker. Du varmer paien 2-3 minutter i ovnen før servering. Men ikke lenger – da smelter paien!
KILDE: Oppskriften er hentet fra boken HELT TEXAS av Angela Taliaferro og Dag Ødegaard
Følg Maschmanns-bloggen hvor vi deler gode råd, oppskrifter og fortellinger om mat.