Pecan pie

Amerikanerne har en en egen pasjon for paier. De finnes i mange ulike smaker. Eplepai og pecanpai er de aller mest populære.

DETTE TRENGER DU:

til deigen:

  • 200 g hvetemel
  • 1 klype salt
  • 120 g smør (terninger)
  • 5 ss iskaldt vann

til fyllet:

  • 4 mellomstore egg
  • 70 g smeltet smør
  • 340 g lys sirup
  • frø fra 1 vaniljestang
  • 200 g brunt sukker
  • 1 ss rom
  • 0,5 liter ristede pekannøtter, grovhakket
  • 1 ss sitronsaft

VIL DU TESTE EN PECAN PIE FØR DU BAKER SELV?

Pecan pie fra Machmanns

Markedet selger Pecan Pie fra Sundvollen Smokehouse.
Lunes gjerne til lunken + før servering. 

  • 12 cm pecan pie kr 159,-
  • 15 sm pecan pie kr 299,-

SLIK GJØR DU:

PAIDEIGEN

  • Sett ovnen på 200ºC og bruk en paiform på 23 cm
  • Kjør hvetemel og salt i en kjøkkenmaskin, tilsett smør i små klumper. Tilsett vann, kjør 2-3 runder til deigen fester seg.
  • Del deigen i 2 og kjevle til 3 mm tykkelse. Lag prikker med en gaffel og legg deigen i paiformen.
  • Skjær til resten av deigen og dekk til kantene. Dekk formen med bakepapir og fyll den med tørre erter.
  • Lag gjerne et mønster på kanten. Stek i ovn 30 – 45 minutter. Løft på bakepapiret for å se på deigen. Den skal være tørr men ikke brun.

FYLLET

  • Pisk smør, sirup, vanilje, sukker, rom og salt sammen med eggene. Rør inn pekan-nøttene.
  • Ha fyllet i den ferdig stekte paibunnnen og stek på 180ºC i 30 – 45 minutter.
  • Om paien begynner å bli litt brun på toppen, senk temperaturen mot slutten.
  • Paien skal være litt bløt i midten

GODT TIL

  • Topp gjerne paien med vaniljeis eller piske krem tilsatt litt rom.

TIPS!

  • Det å skjære i en varm pekan-pai er nesten umulig. Om du ønsker å dele paien kjøler du den ned før du deler i stykker.  Du varmer paien 2-3 minutter i ovnen før servering. Men ikke lenger – da smelter paien!

KILDE: Oppskriften er hentet fra boken HELT TEXAS av Angela Taliaferro og Dag Ødegaard

Følg Maschmanns-bloggen hvor vi deler gode råd, oppskrifter og fortellinger om mat.