Landkylling med hvitløk og sitron

LANDKYLLING MED HVITLØK OG SITRON

Hel landkylling i ovn med gode rotgrønnsaker er en takknemlig rett. Du gjør en liten innsats på forhånd, setter kyllingen i ovnen, går deg en times tur og kommer tilbake til en ferdig rett som du kan sette rett på bordet.

RELATERTE LINKER: Økologisk kylling fra Hovelsrud Gård

DETTE TRENGER DU:

  • 2 sitroner, delt
  • 2 hele hvitløk, delt
    (nok til å fylle kyllingen)
  • 1 sellerirot delt i terninger
  • 1 persillerot delt i terninger
  • 200 g pancetta delt i terninger
  • paprikapulver, søtt og røkt
  • salt og pepper

SLIK GJØR DU:

  • Fyll landkylligen med sitroner og hvitløk
  • Bind opp kyllingen
  • Gni inn kyllingen med paprika, salt og pepper
  • legg i en plastpose og mariner 2-3 timer gjerne over natten
  • sett stekeovnen på 175ºC
  • Ta frem en stor ildfast form fyll opp med terninger av pancetta og rotgrønnsaker
  • Legg kyllingen oppå grønnsakene
  • Sett formen i ovnen og stek i en time
  • Stikk en kniv inn ved lårbeinet, er kraft klar er den ferdig. Rosa farge la den hvile i ovnen litt lenger
  • La kjøttet hvile i 20 minutter før du serverer herlig landkylling

Følg Maschmanns-bloggen hvor vi deler gode råd, oppskrifter og fortellinger om mat.