macdonis du frutta

Macedonia di Frutta – Italiensk fruktsalat

Macedonia er en fruktsalat som blir servert i Italia. Navnet har salaten fått etter befolkningen i Makedonia som var mangfoldig, noe som også kan sies om denne fruktsalaten. Ulike typer frukt og bær skal blandes og smaksettes med sirus og sukker.

RELATERT: Creme Anglaise (vaniljesaus) er godt til fruktsalat, lag den gjerne fra bunnen av.

Frukt og bær fra Maschmanns

DETTE TRENGER DU:

(4 porsjoner)

  • 1 eple, skrelt og delt i biter
  • 1 banan, skrelt og delt i biter
  • 1 pære, skrelt og delt i biter
  • 1 appelsin, skrelt og delt i fileter
  • 1 sitron, delt i to,  bruk saften
  • 1 lime, delt i to , bruk saften
  • 4 jordbær, delt i to
  • 1 neve  bjørnebær
  • 1 neve  bringebær
    1 neve blåbær
  • 1 granateple, delt i to, bruk frøene
  • Smak til med 1-2 ss med sukker
Luca making Makedonia

Oppskriften ble til etter inspirasjon fra italienske Luca Torti som jobber med frukt og grønnsaker hos Maschmanns. Her ser du han lage en Macedonia di frutta til personalmat.

SLIK GJØR DU: 

  • del epler, banan, pære og appelsin i biter og legg i en passende skål
  • Del lime og sitron og skvis saften over frukten og bland godt
    Sitron og lime tilfører syre og er også med på bevare de naturlige fargene på salaten
  • Ha frøene i granateplet i salaten. Bank lett på skallet med en skje slik at frøene løsner. Fordel frøene i salaten.
  • Ha i 1-2 ss med sukker og bland godt. Føler du balansen mellom syre og sødme er god er salaten klar.
  • Er den for søt – tilfør litt mer syre. Er den for sur – tilfør litt mer sukker.
  • Til slutt – pynt med bærene og server.

Følg Maschmanns-bloggen hvor vi deler gode råd, oppskrifter og fortellinger om mat.