Potet og purreløksuppe

POTET- OG PURRELØKSUPPE

Potet- og purreløksuppe er en lettlaget og velsmakende suppe. Suppen kan serveres varm eller kald og toppes med mye godt tilbehør. 

RELATERT INFORMASJON:  Fransk løksuppe | Tomatsuppe

DETTE TRENGER TIL 4

  • 800 g mandelpoteter, hakket i terninger
  • Vann til det dekker grønnsakene
  • 200 gram purreløk, hakket
  • 8 skiver bacon
  • 2 dl kremfløte
  • 1 løk, hakket
  • 1 ss olivenolje
  • 2 fedd hvitløk, skrelt og hakket
  • 2 kvister timian
  • 1 kvist kjørvel, hakket
  • 1 laurbærblad
  • persillesmør
  • 2 ss hakket persille
  • 25 g smør

På fransk kalles potet- og purreløksuppen for potage parmentier når den serveres varm. Serverer du suppen kald får du en vichysoisse. Suppen er ikke laget med ferdig buljong eller kraft. Her er det vannet, grønnsakene og urtene som skaper smaken. Med denne metoden har du mer kontroll på smakene og saltmengden. 

SLIK LAGER DU SUPPEN OG TILBEHØRET:

  • Smelt smøret og kok opp til det blir gyldent. Blend smøret med persillen til en grønn puré og sett på kjøl.
  • Rens og hakk løk, hvitløk, og purre. Ha olje i en stor gryte, sauter alt på svak varme uten at det får farge.
  • Skrell poteten og skjær dem i små terninger. Ha de i gryten sammen med laurbærblad og timian.
  • Hell på vann til det dekker grønnsakene.
  • Kok suppen til potene er møre.
  • Fjern timiankvisten og laurbærblad og blend med fløte.
  • Sikt suppen før du serverer, og smak til med salt og pepper.
  • Stek bacon i ovn på 150ºC til det blir gyldent.
  • Anrett suppen med små terninger av persillesmør, bacon og litt kjørvel.

Følg Maschmanns-bloggen hvor vi deler gode råd, oppskrifter og fortellinger om mat.