Tørrhengt entrecôte

TØRRHENGT ENTRECÔTE OG GODE GRØNNSAKER PÅ GRILLEN

Store stykker tørrhengt entrecôte på 500–700 gram grillet på spansk vis over åpen ild og hvilt i folie med smør og timian. Den rustikke entrecôten gjør seg utmerket sammen med grillet tomat/tomatillo–salat, grillede poteter med rosmarin, hvitløk, salt og olivenolje, grillet løk bresert i rødvin med montert smør, smørstekte kantareller og choronsaus.

FORBEREDELSER:

Bruk et godt grillkull, som avgir høy varme og varer en god stund. Tenn på og begynn grillingen når kullet er grått. Spanskegrillen vi bruker er åpen og med rist som kan heves og senkes. Praktisk om du skal regulere varmen. Vanlig kullgrill med lokk er også utmerket å bruke til grilling av kjøtt og grønnsaker.

TOMATSALSA LAGER DU SLIK:

Del de store tomatene i to og grill dem over åpen ild. Små cherrytomater beholdes i jerngryten som står på indirekte varme. De grillede og karamelliserte tomatene has oppi gryten med de små tomatene. Ha i en god klunk med ekstra jomfru olivenolje og hvit balsamico. Bland godt. Ha i 1 ss med hhv. søt og sterk paprika. Bland godt og sett gryten inn i en varm stekeovn på 200ºC. Evt. grill med lokk.

KARAMELLISERT OG RØDVINSKOKT LØK:

Del løken i passe store biter og grill de over åpen varme. De skal bli mørke og nesten sorte i fargen. Ha løken over i en jernpanne, slå over en god klunk med rødvin og kok inn. Monter med smør før servering.

SMØSTEKTE KANTARELLER & POTETER MED ROSMARIN, HVITLØK OG OLIVENOLJE:

Smørstek kantarellene i en jernpanne over grillen. Poteter og hvitløk koser seg på grillen til de er skikkelig møre. Hvitløken er mør og det ytterste skallet er helt sort. Knus poteten med skallet, bland inn hvitløksfedd, rosmarin, olivenolje og salt og bland godt.

STEKE TØRRHENGT ENTRECÔTE:

Grill over åpen flamme på begge sider. Legg kjøttet i folie med timian og smør og la det hvile opp til rett temperatur. CHORONSAUS: Lag bernaisesaus og bland inn tomatpuré og tomatpassata. Maschmanns har ferdig hjemmelaget choronsaus for salg i Markedet. Om du vil prøve deg på choronsaus finner du oppskriften her.