Grill grønnsaker

5 smaker som gir maten en touch av Japan

Det Japanske kjøkken er mangfoldig og smaksrikt. Det handler om mye mer enn ris og soyasaus. Maschmanns har valgt ut et knippe smaksettere som tilfører en touch av Japan, velegnet til stekt/grillet kjøtt og grønnsaker. Du har stekt sopp og grønnsaker og skåret de i passende store biter. Av kjøtt så har du stekt ytrefilet, entrecôte eller wagyu–kjøtt. Og skåret kjøttet i tynne skiver. Alt er klart for en smak av Japan. Dekk opp bordet med kjøtt, grønnsaker og noen gode dipsauser. Prøv også Yuzu–Mizo majones som er smaksatt med sitrus og avdempet soyasmak.

TIPS: Maschmanns dipsauser er drøye og varer en stund. Om du skulle bli hekta på Yuzu–Mizo majones er det greit å ta med en boks ekstra!

RELATERT INFORMASJON: Yakitori og yakiniku – grilling på Japansk

MASCHMANNS HAR FLERE HJEMMELAGEDE «JAPANSKE» SAUSER SOM ER YPPERLIG SOM DIP TIL KJØTT OG GRØNNSAKER

  1. Mikan–Trøffel Wagyu Glaze: INGREDIENSER: Oksekraft (oksebein, vann, sellerirot, gulrot, tomatpure, purre, løk), soyasaus, yuzujuice, mikan (klementin), trøffel, appelsin, ingefær, siciliansk sitron, kombu, Sencha Ariake (grønn te) og potetmel, HJEMMELAGET.
  2. Yaki–Niku Goma Glaze: INGREDIENSER: Soyasaus, Oksekraft (oksebein, gulrot, sellerirot, purreløk, hvitløk, løk, vann), sukker, ingefær, hvitløk, chili, potetmel, sitron, appelsin, klementin, mirin, riseddik og sesamfrø. HJEMMELAGET.
  3. Ponzusaus: INGREDIENSER: Yuzujuice, soyasaus, mirin, fishsauce, sukker og salt. HJEMMELAGET.
  4. Dai–Dai Ponzu: INGREDIENSER: Daidai juice (sitrusfrukt), honjozo shoyu (soyasaus, med soyabønner og hvete), kombu sjøgress, tørket bonitoflak (fisk), amazake, hon mirin, fermentert ris og shimi (japansk kryddermiks).
  5. Yuzu–Mizo Majones: INGREDIENSER: rapsolje, miso-dunkel (soyabønner, vann, ris, salt), yuzu, trio noir pepper, vann, appelsin, egg, Rørosrømme, hvitvinseddik, sennep, salt, pepper, sitron. HJEMMELAGET.

DET LILLE EKSTRA:

Smaksatte sesamfrø som drysses på kjøtt og grønnsaker.

  • Yuzu: INGREDIENSER: Røstet sesam, proteinhydrolysat, yuzu juice, sukker, salt, smaksforsterker, urter, enkelte ingredienser kan inneholde hvete og soyabønner.
  • Wasabi: INGREDIENSER: Røstet sesam, salt, sukker, smaksforsterker (aminosyre), wasabipulver, rød chili ekstrakt, acetic syre og chlorellapulver.
  • Kimchi: INGREDIENSER: Røstet sesam, sukker, hvitløk, salt, soyasaus (soya, hvete, salt), aminosyre, rød chili, bonito- (fiske-) ekstrakt, tørket bonito-olje, smaksforsterker, paprika og sitrus-syre.
  • Ume: INGREDIENSER: Røstet sesam, salt, bonito (fisk), ume (japansk plomme), aminosyre, fargestoff (rødkål) og shiso.

TIPS!

  • Dipsausene inneholder mange smaksnyanser: Du kjenner på alle grunnsmakene; salt, sødme, bitterhet, syrlighet og umami. Prøv deg frem og finn din favoritt.
yakitori

Kjøp deg en fordel: Ferdig stekt og marinert yakitori kylling

Hovelsrud Yakitori med Teriyaki og Hot Mango glaze.⁠ Team Maschmanns besøkte kjøkkenhagen på Hovelsrud gård på Helgøya i Mjøsa august 2020. Gode råvarer og kreative kokkehender skapte denne retten. Økologiske kyllinglår fra Hovelsrud, purreløk, syltet burretaneløk, terriyakisaus med hot mango sauce. Kyllingen selges fra ferdigmat-disken i Markedet. 20 minutters varmebehandling i ovnen og kyllingen er klar.

Følg Maschmanns-bloggen hvor vi deler gode råd, oppskrifter og fortellinger om mat.