5 RÅVARER MESTERKOKKEN ALLTID HAR I KJØKKENSKAPET

Spør du drevne kokker om hva de trenger av råvarer til å lage god mat, er de bemerkelsesverdig samstemte på hva de ønsker å ha i kjøkkenskapet. Vi har sett bort fra salt, pepper, god kniv og skjærefjøl. Det er de 5 ekstra gode råvarene som smaksetter og løfter matopplevelsen vi har spurt etter.

  • EKSTRA JOMFRU OLIVENOLJE AV GOD KVALITET – Det er et åpenbart valg og litt utfordrende. I vrimmelen av ekte jomfru olivenoljer som finnes i Markedet er det lett å gå seg vill. Dette skal du se etter når du skal kjøpe en ekstra god olivenolje.
  • PARMIGIANO REGGIANO – Verdens mest anvendelige ost. Inneholder mye god umami–smak. Brukes ofte som erstatning for salt. Styr unna parmesan i pulverform, kjøp alltid hele stykker. Slik lages parmesan.
  • ACETO BALSAMICO DI MODENA – I likhet med olivenolje er det lett å gå seg vill i vrimmelen av alt av «ekte» balsamico fra Modena som finnes på Markedet. Her er det en klar sammenheng mellom pris og kvalitet. Kjøper du balsamico fra Giuseppe Giusti får du kvalitet og ekte vare. Aceto balsamico fra Giuseppe Giusti står forøvrig på listen over «101 things you should buy before you die.»
  • EN GOD EDDIK liker også de drevne kokken å ha tilgjengelig. Det å balansere maten med god syre er viktig. Spanske OMed har spesialisert seg på å lage gode eddiker som kan brukes til ulike formål.
  • GOD PASTA er også noe du ofte finner i kjøkkenskapet til mesterkokker. Med god pasta menes pasta som er presset gjennom bronseformer og langsomt tørket, gjerne over flere dager. Du får en pasta med  gov evne til å suge til seg sausen og gir en helt unik smaksopplevelse sammenlignet med industriell «teflon–pasta». Den aller beste pastaen lages i byen Gragnano helt sør i Italia.