5 MEDISINER FRA MASCHMANNS APOTEK

Det å gi seg hen til å lage noe med egne hender er god medisin. Alt fra å fordype seg i for eksempel surdeigsbrød, som tar flere dager, til det helt enkle som å lage helt perfekt, sort kaffe

RELATERT:  Brød fra Maschmanns Bakeri

grovt surdeigsbrød

HJEMMELAGET SURDEIGSBRØD

Har du to ledige hender, mel, vann, salt og tid til overs? Da har du alt du trenger til å lage grovt surdeigsbrød. Om du ikke har surdeigsstarter i kjøleskapet, tar hele prosessen en ukes tid. Maschmanns tar deg gjennom hele prosessen steg for steg. Du vil ikke angre. I en stresset og digital verden er det ren terapi å bake surdeigsbrød.

OPPSKRIFT PÅ SURDEIGSBRØD

eltefritt brød

ELTEFRITT BRØD

Grytebrød, eltefritt brød eller no-knead-bread – kjært barn har mange navn. Du blander mel, vann, ørlite med gjær og en klype salt og lar alt stå på benken over natten. Dagen etter, heller du deigen forsiktig over i en forvarmet gryte og legger på lokk. Stek i en halv time med lokk, et kvarter uten.

OPPSKRIFT: ELTEFRITT BRØD

hjemmelaget pizza

HJEMMELAGET ITALIENSK PIZZA

Hjemmelaget pizza kan du lage på flere måter. Den tykkbunnede amerikanske versjonen, ofte stekt i langpanne, er den versjonen mange har vokst opp med. Nå er også den tynnbunnede italienske versjonen funnet sin plass i norske hjem. Lag gjerne pizzabunnen selv. Husk at italiensk pizzadeig blir bakt med mindre gjær og har en lang hevetid.

OPPSKRIFT PÅ ITALIENSK PIZZA

sort kaffe

HELT PERFEKT KAFFE

– men hvordan lager du den perfekte kaffen uten alskens utstyr og dyre remedier? Det er enklere enn du tror. Du trenger god og nykvernet kaffe, rent nesten kokvarmt vann (92-96 grader) samt en presskanne. Fersk og nykvernet kaffe er det aller viktigste kriteriet.

SLIK LAGER DU PERFEKT SORT KAFFE

Perfekte stekte poteter

PERFEKT STEKTE POTETER

Du har sikkert smakt dem, perfekt stekte poteter. De er sprø på utsiden med en en myk kjerne som minner om potetmos. Himmelsk godt. Noe godt i glasset, litt hjemmelaget aioli, og du lar tankene fly til sydligere strøk.

OPPSKRIFT PÅ PERFEKT STEKTE POTETER

Følg Maschmanns-bloggen hvor vi deler gode råd, oppskrifter og fortellinger om mat.