Yakitori er grilling av kylling

Yaki er grilling på japansk. Legger du til -tori griller du kylling gjerne på spidd mens -niku er grilling av tynnskåret oksekjøtt.

Kjøp deg en fordel: Ferdig stekt og marinert yakitori kylling

Hovelsrud Yakitori med Teriyaki og Hot Mango glaze.⁠ Team Maschmanns besøkte kjøkkenhagen på Hovelsrud gård på Helgøya i Mjøsa august 2020. Gode råvarer og kreative kokkehender skapte denne retten. Økologiske kyllinglår fra Hovelsrud, purreløk, syltet burretaneløk, terriyakisaus med hot mango sauce. Kyllingen selges fra ferdigmat-disken i Markedet. 20 minutters varmebehandling i ovnen og kyllingen er klar.

Sett smak på maten

Yakitori er sosialt og koselig. Gjør klar grillspidd med kylling og klargjør godt grilltilbehør. Ha et par gode sauser tilgjengelig som du dypper det grillede kjøttet og grønnsakene i. Markedet har både hjemmelagede og «bortelagede» dipsauser tilgjengelig.

sauser til japansk grilling

Yakiniku er grilling av oksekjøtt

Yakiniku er gjerne grilling med wagyu,
tynnskåret oksekjøtt av aller beste sort

Yakiniku – grillet kjøtt på høy varme

Yakiniku er «fast food» i formel 1 klassen når grillen er god og varm. Kjøttet trenger få sekunder på hver side etterfulgt av en tur innom dipsausen. Mørt og godt marmorert wagyukjøtt er det aller beste å grille. Ha alt tilbehør klart når grillen er varm. Grønnsaker og sopp i skiver, noen gode dipsauser med sushiris og salat som sideretter.

Velg riktig kull og grill

Siden dette er åpen grilling ert det viktig at kullet ikke avgir før mye røyk, ikke gnistrer og holder en høy varme over tid. Maschmanns har kull som passer til denne type grilling.

En standard grill kan du også tilpasse slik at det passer yakiniku og yakitori. Plasser risten litt nærmere kullet enn ved vanlig grilling. Er du praktisk anlagt kan du også bygge din egen grill.

Grillen som vist på bildet er kjøpt fra firmaet Skarpe Kniver.