OppskrifterMaschmanns Sitronrisotto

SITRONRISOTTO

SLIK LAGER DU RISOTTO

Maschmanns sitronrisotto inneholder:

(85% acquerello, 8% sitron, 2% rosmarin, 2% steinsoppulver.)

vekt: 250 g. Middag til 2 eller tilbehør til 4.

DETTE TRENGER DU TIL SITRONSRISOTTO:

  • 1 dl ekstra jomfru olivenolje
  • 2 dl hvitvin
  • 6 dl varmt vann (for mer smak bruk hønse- eller kalvekraft)
  • 100 gram revet parmesan
  • 1 ss smør
  • salt og pepper

SLIK GJØR DU:

  • Varm olivenoljen i en kjele
  • Hell i posen med Maschmanns risotto.
  • Rør godt slik at risen blir skikkelig glasert av oljen.
  • Hell i hvitvinen og kok inn mens du rører.
  • Hell på 2 øser varm kraft/vann, rør videre og kok inn.
  • Forsett med å ha i kraft/vann i 16-20 minutter.
  • Smak på risen underveis, den skal være al dente det vil si ha litt tyggemotstand.
  • Konsistensen på risottoen skal være som flytende lava.
  • Vend inn nyrevet parmesan og smør.
  • Sett på lokk og la risottoen hvile i 5 minutter før du serverer.

Følg Maschmanns-bloggen hvor vi deler gode råd, oppskrifter og fortellinger om mat.