SITRONRISOTTO
SLIK LAGER DU RISOTTO
Maschmanns sitronrisotto inneholder:
(85% acquerello, 8% sitron, 2% rosmarin, 2% steinsoppulver.)
vekt: 250 g. Middag til 2 eller tilbehør til 4.
DETTE TRENGER DU TIL SITRONSRISOTTO:
- 1 dl ekstra jomfru olivenolje
- 2 dl hvitvin
- 6 dl varmt vann (for mer smak bruk hønse- eller kalvekraft)
- 100 gram revet parmesan
- 1 ss smør
- salt og pepper
SLIK GJØR DU:
- Varm olivenoljen i en kjele
- Hell i posen med Maschmanns risotto.
- Rør godt slik at risen blir skikkelig glasert av oljen.
- Hell i hvitvinen og kok inn mens du rører.
- Hell på 2 øser varm kraft/vann, rør videre og kok inn.
- Forsett med å ha i kraft/vann i 16-20 minutter.
- Smak på risen underveis, den skal være al dente det vil si ha litt tyggemotstand.
- Konsistensen på risottoen skal være som flytende lava.
- Vend inn nyrevet parmesan og smør.
- Sett på lokk og la risottoen hvile i 5 minutter før du serverer.
Følg Maschmanns-bloggen hvor vi deler gode råd, oppskrifter og fortellinger om mat.