Svineribbe fra Maschmanns

I år har Maschmanns fersk juleribbe fra to flotte leverandører. Ribbe fra Innherred i Trøndelag samt Fjellgris fra Valdres. Fjellgrisen har levd gode dager på høyfjellet i Valdres.

RELATERT: RIBBESLIPP 2021 | MANDAG 20. DESEMBER KLOKKA 09:00Alt du trenger å vite om ribbe

MASCHMANNS SELECTION RIBBE 

Vi har valgt å kalle Maschmanns ribbe for Selection. Dette er utvalgte ribber fra Edelgris med perfekt vekt, størrelse og marmorering. Vår leverandør, Nortura Proff har sortert ut de aller beste ribbene fra utvalgte gårder fra innherred i Trøndelag. Kjøttet er saftig og smakfullt med en meget god fettmarmorering. Vi ruter og krydrer gjerne ribba for deg. Godt flaksalt, Telicherry-pepper og en klype med norsk karve hever smaken.

Noroc svin Svinekjøtt

MASCHMANNS SELECTION RIBBE

Det beste svinekjøttet til Nortura Proff kommer fra Innherred i Nord-Trøndelag. Noroc kalles rasen som også går under navnet Edelgris. Kjøttet er saftig og smakfullt med en god fettmarmorering. 20 års avlsarbeid ligger bak den nye rasen som er en blanding av Duroc på farssiden og Yorkshire/Norsk Landsvin på morssiden.

FJELLGRIS FRA VALDRES Svinekjøtt

FJELLGRIS FRA VALDRES

PRODUSENTEN FORTELLER: – Fjellgrisene bor på stølsområdet vårt på ca 1000 meter over havet. Fjellbeitet ligger på Breisetstølen som er en del av Stølsvidda i Valdres. Her bor grisene fra juni til oktober, med fin utsikt mot Jotunheimen, Langsua og Hemsedal. Når fjellgrisen går fritt får den mye mosjon, og utvikler store muskler. Den vokser også saktere enn innegris, og en høyere alder ved slakting gir mer fettmarmorering i kjøttet. Dette, sammen med det den spiser – gras, vier, einer, lyng, spesialfôr og poteter, gir et ekstra smakfullt, saftig og mørt kjøtt.