Matnyttigloins av skrei

HVORDAN TILBEREDE FISKEN HELT PERFEKT?

Kortversjon for steking fiskefileter: Bruk teflonpanne, 70% varme på platen, ørlite klaret smør eller olivenolje i pannen, stek på en side i 3 minutter, ikke rør fisken, la den ligge stille, ta pannen vekk fra varmekilden, ha i hvitvin og evt. gode aromater som sitron, løk og urter, sett på lokk og la alt hvile i 5 minutter.

Vårt beste tips! Du må aldri steke fisken et minutt ekstra for å være sikker

Kjernetemperatur: Et generelt tips er å ta fisken vekk fra varmekilden noen grader under 50 grader og la ettervarmen gjøre resten. Alt fiskeprotein koagulerer mellom 45 og 55 grader. Kjøttprotein har et større spenn og ligger mellom 40 og 60 grader. Vær derfor ekstra nøye når du tilbereder fisk. Bruk termometer og underkok. Om du går over den anbefalte kjernetemperatur, en prosess som er irreversibel, vil fisken bli tørr og kjedelig.

RELATERT INFORMASJON: Kjernetempertur på kjøtt | Mer om tilberedning av fisk

KJERNETEMPERTUR PÅ TILBEREDT OG HVILT SJØMAT:
( husk at temperaturen på sjømat stiger flere grader etter at du har tatt den vekk fra varmekilden )

  • HVIT FISK:      50 til 52 grader
  • FLYNDRE:      48 til 50 grader
  • LAKS:             48 til 52 grader
  • HAI:                52 grader
  • TUNFISK:      31 grader
  • HUMMER:     45 grader
  • SJØKREPS:  45 grader
  • SKJELL:       Når skallet har åpnet seg

Følg Maschmanns-bloggen hvor vi deler gode råd, oppskrifter og fortellinger om mat.