Blåskjell med tomat og kantrell

BLÅSKJELL MED SOLGULE TOMATER OG GYLNE KANTARELLER

Hvitvinsdampede blåskjell med solgule småtomater og gylne kantareller. Det er smaken av sensommer. Følger du Maschmanns oppskrift får du en ekstra touch på denne klassiske retten.

RELATERTE LINKER: Blåskjell med tomat og trøffel | plukk skjell selv men husk å sjekke blåskjellvarselet.

PERFEKTE POMMES FRITTES

For mange er gode pommes frittes et must sammen med blåskjell. Her får du ifølge Heston Blumenthal, en oppskrift på, perfekte pommes frittes.

DETTE TRENGER DU TIL 2:

  • 1 nett blåskjell
  • 1/2 chili
  • 1 hvitløk hakket
  • 2 sjalottløk hakket
  • 12 små solgule tomater, delt
  • 1 neve med kantareller
  • 1/2 sitron, revet skall
  • 1 boks med Rømme fra Røros
  • 2 dl tørr hvitvin
  • olivenolje
  • Baguette

SLIK GJØR DU:

  • Ha litt olivenolje og surr hvitløk og chili.
  • Ha i sjalottløk, kantareller og tomater.
  • Surr videre til alt er gyldent men ikke brent.
  • Hell på skjell, hvitvin og rømme.
  • Riv over sitronskall
  • Bland godt og sett på lokk.
  • Når kjelen slipper ut damp har skjellene åpnet seg.
  • Det er klart for servering.
  • Server i dype skåler, husk og helle over den gode kraften.
  • Dette blir skjell og suppe. Server gjerne med en nystekt baguette fra Maschmanns Bakeri.
  • Blåskjell smaker best når de er så ferske som mulig.
  • Skjellene skal være levende helt fram til tilberedningen starter.
  • Levende skjell skal ikke fryses, men kan oppbevares i inntil fem dager lagt på is eller på laveste temperatur i kjøleskap.