JORDBÆR MED EN ITALIENSK VRI

Norske jordbær er sukker og fløte. En nesten ufravikelig combo. De solmodne norske bærene fortjener mer oppmerksomhet enn som så. Hva med å pimpe jordbærene med deilige italienske smaksettere?

RELATERT DESSERT: Tiramisu, verdens mest berømte dessert.

ITALIENSK JORDBÆR DESSERT

Dette trenger du:

  • solmodne norske jordbær
  • god balsamico
  • støtt pepper
  • mascarpone

Slik gjør du:

  • Del jordbærene i 2
  • Støt pepper. Det vil si bruke morter.  Vanlig kvernet pepper blir ikke helt det samme.
  • En god balsamico, gjerne en 4 stjerners fra Giuseppe Giusti.
  • Marcarpone, server som små kuler. Dypper du skjeen i varmt vann før du former kulene blir det lettere å få til.
  • Dryss støtt pepper på jordbærene og legg de pent opp i egnede glass.
  • Glaser bærene med god balsamico
  • Legg en kule med mascarpone på toppen.
  • Pynt med sitronmelisse.

SLIK LAGER DU KROKAN

Dette trenger du:

  • sukker
  • mandler

Slik gjør du:

  • tørrist mandlene i en panne
  • tilfør sukker og la det smelte på lav temperatur
  • Når sukkeret er flytende, heller du blandingen over på et bakepapir
  • Avkjøl
  • Hakk karamell og mandler opp i små biter
  • Du har laget krokan 🙂
  • Server på iskrem og desserter.