JORDBÆR MED EN ITALIENSK VRI
Norske jordbær er sukker og fløte. En nesten ufravikelig combo. De solmodne norske bærene fortjener mer oppmerksomhet enn som så. Hva med å pimpe jordbærene med deilige italienske smaksettere?
RELATERT DESSERT: Tiramisu, verdens mest berømte dessert.
ITALIENSK JORDBÆR DESSERT
Dette trenger du:
- solmodne norske jordbær
- god balsamico
- støtt pepper
- mascarpone
Slik gjør du:
- Del jordbærene i 2
- Støt pepper. Det vil si bruke morter. Vanlig kvernet pepper blir ikke helt det samme.
- En god balsamico, gjerne en 4 stjerners fra Giuseppe Giusti.
- Marcarpone, server som små kuler. Dypper du skjeen i varmt vann før du former kulene blir det lettere å få til.
- Dryss støtt pepper på jordbærene og legg de pent opp i egnede glass.
- Glaser bærene med god balsamico
- Legg en kule med mascarpone på toppen.
- Pynt med sitronmelisse.
SLIK LAGER DU KROKAN
Dette trenger du:
- sukker
- mandler
Slik gjør du:
- tørrist mandlene i en panne
- tilfør sukker og la det smelte på lav temperatur
- Når sukkeret er flytende, heller du blandingen over på et bakepapir
- Avkjøl
- Hakk karamell og mandler opp i små biter
- Du har laget krokan 🙂
- Server på iskrem og desserter.