Oppskrifterperfekt pommes frites

PERFEKT POMMES FRITES

De helt perfekte pommes frites er ikke lett å få til hjemme. Du trenger riktig type poteter (kokefaste), riktig olje (f.eks solsikke), riktig forhold mellom olje og potet (sørg for at det er en romslig panne) og at kontroll på temperatur og tid er viktig. Med Heston Blumenthal sine trippelkokte pommes frites (video) får du et perfekt resultat hver gang. Her er Heston sin metode steg for steg.

Pommes frites- Bakepotet
Pommes frites - skyll vekk stivelsen
Pommes frites - første fritering
perfekt pommes frites
POMMES FRITES STEG FOR STEG
  1. Legg de jevnt delte potetene i en skål under rennende vann i fem minutter for å vaske vekk stivelsen.
  2. Hell kald vann i en stor kjele og tilsett potetene. Plasser pannen over middels varme og la det småkoke til potetene nesten er i ferd med å falle fra hverandre (ca.15 minutter)
  3. Fjern potetene forsiktig  og legg dem på litt tørkerull for å tørke. Sett potene i en form deretter i kjøleskap i minst en time for å fjerne mer fuktighet.
  4. Varm en frityrgryte eller en dyp panne, ikke mer enn halvparten fylt med olje (til en dybde på rundt 10 centimeter) til 150 ºC.
  5. Stek potetbitene i i flere vendinger til det dannes en lys skorpe (5 minutter), fjern de fra oljen og tøm de over på et kjøkkenpapir.
  6. Legg potetene i en form og sett de i kjøleskapet i minst en time. (Hvis du ikke skal servere chips nå, kan chips på dette tidspunktet oppbevares i kjøleskapet i tre dager.)
  7. Varm oljen i frityrkokeren eller en dyp kjele til 180 ºC og friter potene ferdig til de er gyldne ( ca.3 minutter). Tøm pommes frites over i en form og strø over havsalt.

Følg Maschmanns-bloggen hvor vi deler gode råd, oppskrifter og fortellinger om mat.