
SLIK LAGER DU PERFEKT SORT KAFFE
Hovedstaden er en av verdens beste kaffebyer og serverer perfekt sort kaffe. Kaffebarer med imponerende utvalg serverer velduftende og smakfull kaffe av høy kvalitet. Oslokaffe er blitt et begrep. Alt dreier seg om rent vann, nykvernede kaffebønner, temperatur, tid og nøyaktighet.
RELATERT INFORMASJON:
Slik tar du espressotesten | GUIDE: Kaffedrikker med melk
Men hvordan lager perfekt sort kaffe uten alskens utstyr og dyre remedier?
Det er enklere enn du tror. Du trenger god og nykvernet kaffe, rent nesten
kokvarmt vann (92-96 grader) samt en presskanne.
Fersk og nykvernet kaffe er det aller viktigste kriteriet.
SLIK LAGER DU 1 LITER MED PERFEKT SORT KAFFE:
- Skyll presskannen med kokende vann
- Kok opp nøyaktig 1 liter med vann
- Mål opp nøyaktig 60-70* gram med nymalt kaffe og ha det i presskannen
(Maschmanns kverner kaffen for deg) - Hell 1/3 av vannet over kaffen og rør 2-3 ganger, fyll forsiktig opp med resten av vannet
- Vent i 4 minutter
- Bruk skjeen og stikk hull i gruten på toppen
- Undertrykket bidrar til at det bitre skummet i kaffen samler seg på toppen
- Fjern skummet, press kaffen og server
- Hell gjerne kaffen over på termos

For de mer interesserte
så kan du få perfekt sort kaffe
ved å:
- Konsekvent velge kaffebønner av beste kvalitet
( Maschmanns har bønner fra Kaffa ) - Male dine egne bønner rett før bryggingen
- Male kaffebønnen på på en kvern som kverner og ikke hakker
- Skylle presskannen med varmt vann før du heller i nymalt kaffe
- Hell gjerne kaffen over på en god termos, da holder kaffen seg god og varm i flere timer.
- Drikke kaffe fra ordentlig kopp og ikke et pappkrus
- Sitte ned og nyte kaffen
*70 gram kaffe har tidligere vært vanlig dosering på en liter vann,
i dag så er anbefalingene ofte 60 gram. Dette blir smak og behag,
prøv deg frem og finn din favoritt.