
OSLOKAFFE, DEN SORTE RENE KAFFEN
Hovedstaden er en av verdens beste kaffebyer kanskje den aller beste. Kaffebarer med imponerende utvalg serverer velduftende og smakfull kaffe av høy kvalitet. Oslokaffe er blitt et begrep. Alt dreier seg om rent vann, nykvernede kaffebønner, temperatur, tid og nøyaktighet.
RELATERT INFORMASJON:
Slik tar du espressotesten | GUIDE: Kaffedrikker med melk
Men hvordan lager du den perfekte kaffen uten alskens utstyr og dyre remedier?
Det er enklere enn du tror. Du trenger god og nykvernet kaffe, rent nesten
kokvarmt vann (92-96 grader) samt en presskanne.
SLIK LAGER DU 1 LITER MED PERFEKT KAFFE:
- Skyll presskannen med kokende vann
- Kok opp nøyaktig 1 liter med vann
- Mål opp nøyaktig 60-70* gram med nymalt kaffe og ha det i presskannen
(Maschmanns kverner kaffen for deg) - Hell 1/3 av vannet over kaffen og rør 2-3 ganger, fyll forsiktig opp med resten av vannet
- Vent i 4 minutter
- Bruk skjeen og fjern grut og skum som har samlet seg på toppen
- Press kaffen og servér
- Hell gjerne kaffen over på termos

For de mer interesserte
så kan du få enda bedre kaffe
ved å:
- Konsekvent velge kaffebønner av beste kvalitet
( Maschmanns har bønner fra Kaffa ) - Male dine egne bønner rett før bryggingen
- Male kaffebønnen på på en kvern som kverner og ikke hakker
- Skylle presskannen med varmt vann før du heller i nymalt kaffe
- Hell gjerne kaffen over på en god termos, da holder kaffen seg god og varm i flere timer.
- Drikke kaffe fra ordentlig kopp og ikke et pappkrus
- Sitte ned og nyte kaffen
*70 gram kaffe har tidligere vært vanlig dosering på en liter vann,
i dag så er anbefalingene ofte 60 gram. Dette blir smak og behag,
prøv deg frem og finn din favoritt.