pesto.genovese.trofie.pasta

TROFIE MED PESTO GENOVESE

småpoteter og aspargesbønner

Trofie er en tynn vridd pasta fra Liguria, nord i Italia. Regionen er også kjent for sin ekstra jomfru olivenolje og velduftende og aromatiske basilikum. Det leder frem til Pesto Genovese. Den lokale pasta, trofie gjør seg utmerket sammen med den lokale basilikum-pesto, Pesto Genovese DOP. Slik lager du din egen pesto genovese (video)

FLERE PASTAOPPSKRIFTER : Pasta Carbonara | Cacio e pepe | Pasta Puttanesca |

TROFIE PESTO TIL 4:

 • 2 ss. basilikum-pesto
 • 400 g. trofie pasta
 • 6 små kokte poteter, delt i 2
 • 1 neve med aspargesbønner
 • salt
 • ekstra jomfru olivenolje

SLIK GJØR DU:

 • Kok opp saltet vann og kok bønnene i 1-2 minutter, kjøl deretter ned bønnene i isvann.
 • Legg blansjerte bønner, pesto og de kokte potetene i en vid panne.
 • Kok pastaen al dente og legg den over i pannen sammen med bønner, pesto og poteter.
 • Bland alt godt. Er pestoen for tykk kan du gjerne spe med 1-2 ss av kokevannet.
 • Server pasta trofie straks.

VELG PASTA AV GOD KVALITET

og gjerne fra pastahovedstaden Gragnano

Maschmanns fører Trofie pasta fra Pastifico dei Campi som holder til den lille byen Gragnano som ligger 30 km sør-øst for Napoli. Gragnano lager den aller beste pastaen i Italia. Forholdene for å lager perfekt pasta lå til rette i Gragnano. Miksen av fjelluft og lokal havbris gav optimale tørkeforhold for pasta. Tørking i «gamle dager» ble gjort på klessnorer. Kornet som brukes til har også jevn kvalitet. Alt lå til rette for industriell produksjon av pasta. Moderne maskiner, tradisjoner og innarbeidet kunnskap ble tatt i bruk. Nå eksporterer byen Gragnano pasta til hele verden. Pastaen støpes i bronseformer for å skape en ru struktur. Pastaen blir så tørket fra 6 timer til 6 dager på 50ºC. Dette gir en perfekt nøtteaktig pasta, med en flott ru overflate som tar til seg smak. Og al dente-bittet på den kokte pastaen gjør det hele perfekt.