LETTLAGET, ELEGANT OG EKSKLUSIV MAT

Mat skal både smake godt og være en fryd for øyet.  Her får du 7 ulike retter som er lettlaget mat og gjort på sesongens aller beste råvarer. 4 med sjømat og tre med kjøtt.

Lettlaget mat

CAVIAR, LØYROM OG BLINIS

Dette er trolig det aller enkleste og mest eksklusive du kan servere. Kjøp inn blinis, caviar og løyrom, Rømme fra Røros og fersk gressløk. Legg blinis på et pent fat, legg på en liten skje med rømme på hver, topp med god rogn. Server umiddelbart. Husk gode bobler i glasset.
CAVIAR OG LØYROM FRA MASCHMANNS

Piggvar på grillen

OVNSBAKT PIGGVAR MED GODE SMAKSETTERE

Ha piggvaren i en form og bak den i ovnen i knappe 20 minutter sammen med forkokte småpoteter. Server med tomater, gode oliven og salat. Sett gjerne hele fatet på bordet, rett fra ovnen. Rustikt, lettlaget, elegant og veldig god mat.
OPPSKRIFT: SLIK BAKER DU PIGGVAR I OVNEN

Sjømat fra Maschmanns

PANNESTEKT SKREI MED SØTPOTETPURÉ

Skrei er en klassiker på Valentines. Flere restauranter åpner skreisesongen den 14. februar. Skreien har av det fått navnet kjærlighetsfisken. At skreien også vandrer fra Nordpolen og ned til Lofoten for å gyte har også vær en medvirkende årsak.

METODE: SLIK PANNESTEKER DU SKREI

Ceviche fra Maschmanns

CEVICHE MED LAKS OG MANGO

Ceviche er rå sjømat som er tilberedt i sitrussaft, gjerne lime eller sitron. Ved å marinere sjømat i sitrus endres strukturen på fisken og den får et utseende som om den er kokt.

SLIK LAGER DU CEVICHE

Landkylling fra Hovelsrud

OVNSBAKT HOVELSRUDKYLLING

Helstekt økologisk landkylling fra Hovelsrud Gård er perfekt mat om du skal ha mange gjester. Kyllingen har vokst seg stor og levd det gode liv på Helgøya i Mjøsa. Ta frem langpannen og ha oppi grovdelt rødløk, appelsin og søtpotet sammen med kyllingen. Lettlaget alt-en-gryte.
OPPSKRIFT PÅ OVNSBAKT KYLLING

Tagliata fra Maschmanns

BIFF TAGLIATA MED RUCCOLA OG PARMESAN

Det viktigste med denne retten er å ha pannen skikkelig varm før du legger i kjøttet. Det sikrer deg en fin stekeskorpe og en perfekt kjerne. Vend kjøttet hvert 15. sekund og gjør det i to og et halvt minutt. Ta ut kjøttet og la det hvile mens du lager dressingen.

OPPSKRIFT & VIDEO: SLIK LAGER DU TAGLIATA

Lammeskank med rotgrønnsaker - Maschmanns

LAMMESKANK MED ROTGRØNNSAKER

Lammeskank er lettlaget og god mat. Du slenger skanken i en stor gryte,  bruner kjøttet og fyller på med gode grønnsaker, vin og kraft og lar alt få kose seg i ovnen noen timer.

OPPSKRIFT: LAMMESKANK MED ROTGRØNNSAKER

Følg Maschmanns-bloggen hvor vi deler gode råd, oppskrifter og fortellinger om mat.