OppskrifterFattigmannspasta

FATTIGMANNSPASTA

Når du ikke har lyst til å bruke all verdens av tid på matlaging, men likevel vil ha noe godt er fattigmannspasta helt perfekt. Poor man’s pasta, pasta di poveri er helt, perfekt. Kok pasta og vend inn vispede egg, persille og olivenolje.

DETTE TRENGER DU:
til en fattig sulten mann

  • 100 g spaghetti
  • 1 liten bunt persille, finhakket
  • 2 egg
  • 2 ss ekstra jomfru olivenolje
  • kvernet havsalt og pepper
  • 100 gram nyrevet parmesan

SLIK GJØR DU:

  • Kok perfekt spaghetti, dvs. 100 gram pasta
  • 1 liter vann og 10 gram salt kokes til det er «al dente», det vil si er myk utenpå men har en fast kjerne
  • Begynn å smake på pastaen 2 minutter før anvist koketid og ta den ut når konsistensen er perfekt
  • Rør eggene sammen i en bolle som også kan romme pastaen. Rør inn olivenoljen, salt, pepper, finhakket persille og parmesan. Al dente pastaen røres inn i eggeblandingen. Bland raskt inn, men ikke for lenge. Eggene skal ikke stivne, bare bli kremete i konsistensen.
  • Server med en gang.

VARIANTER:

  • Til en ikke så fattig mann, kan du vende inn litt finhakket chili og hvitløk.
  • Stekt pancettta (bacon) passer også perfekt i denne retten. Da får du en pasta carbonara som etter sigende ha oppstått på Harry’s Bar i Venecia, da en amerikaner insisterte på å få både pasta og egg og bacon i samme rett.