Skrei med rotgrønnsaker

SKREI MED ROTGRØNNSAKER

Ovnsbakt torskerygg av sesongens skrei med gode norske rotgrønnsaker er festmat. Du kan tilberede alt i en stor gryte som du kan sette rett på bordet. 

DETTE TRENGER DU TIL 4

  • 800 gram skrei
  • 400 gram rotgrønnsaker
  • ekstra jomfru olivenolje
  • grønne urter (timian, persille, gressløk)
  • salt og pepper.

SLIK GJØR DU:

  • Grovdel rotgrønnsaker og ha de i en bolle. Hele over ekstra god jomfru olivenolje, salt og pepper og bland godt og hell grønnsakene over på et stekebrett.
  • TIPS!  Om du bruker rødbeter, ikke bland de med de andre rotgrønnsakene men legge de på etterpå. Da unngår du å farge alt rosa.
  • Stek grønnsakene i 220ºC ovn i 10 minutter.
  • Ta ut grønnsaksformen ut av ovnen og legg på skreiryggen og stek i 25 minutter på 180ºC i 25 minutter til kjøttet slipper fra beinet.
  • Pynt med friske urter og risle over noen dråper av din beste ekstra jomfru olivenolje.
  • Sett gjerne hele formen på bordet.
Skrei fra Maschmanns

På grunn av de lange turen fra Nordpolen har skreien fått et fast og muskuløst kjøtt. Skreien har hvitt kjøtt som flaker seg lett. Smaken er søtlig og mineralpreget. Fiskebutikken hos Maschmanns holder åpent hver dag hele uka også på søndager. Stikk innom og unn deg god sjømat og spe på med gode norske rotgrønnsaker. Norsk sjømat er på sitt aller beste nå, det er sunt, lettlaget, kjempegodt og ikke minst politisk korrekt ifølge regjeringens klimakur for 2030.

Sesongen for kysttorsk er alle måneder md R-i. Februar og Mars er de beste månedene for skrei. Millioner av skrei vandrer ned fra Nordpolen og ned til norskekysten til området rundt Lofoten. Restaurantene starter ofte å servere skrei på Valentinsdagen 14. februar. Av den grunn blir skreien ofte kalt for kjærlighetsfisken.

Skrei fra Maschmanns

Følg Maschmanns-bloggen hvor vi deler gode råd, oppskrifter og fortellinger om mat.