Pasta Puttanenca

PASTA PUTTANESCA

Pasta Puttanesca eller spaghetti alla puttanesca på Italiensk betyr noe sånt som «horens spaghetti» og så dagens lys på 20-tallet i den italienske regionen Campania helt sør i Italia. Sugo alla puttanesca er det italienske navnet på sausen og oppskriften har lokale forskjeller, men salt og spicy skal den være. Ønsker du en spenstig smak av Italia slik de gjør helt i sør, prøver du denne retten.

FLERE PASTAOPPSKRIFTER : Pasta Carbonara | Cacio e pepe |

DETTE TRENGER DU:

  • 20 sorte oliven uten stein
  • 2 ss kapers
  • 4-5 små, rensede ansjos
  • 3 fedd hvitløk
  • 1-2 peperoncini (små tørkede chilipepper)
  • 1 boks flådde tomater
  • 1 ss revet sitronskall
  • 1 håndfull finhakket persille
  • ekstra jomfru olivenolje
  • spaghetti av god kvalitet. (Alle typer pasta kan brukes men klassisk spaghetti er mest vanlig til denne retten.)

SLIK GJØR DU:

  • Begynn med å finhakke oliven, kapers, ansjos og hvitløk.
  • Olivenoljen varmes i en panne og hvitløk og peperoncini stekes lett.
  • Mengden peperoncini er en smakssak.
  • Retten skal ikke være brennende sterk, men den kan godt ha litt styrke.
  • Tilsett oliven, kapers og ansjos som stekes lett under omrøring.
  • Ha i de flådde tomatene og skru ned varmen.
  • La sausen koke forsiktig i 15-20 minutter mens pastavannet settes på kok.
  • Kok alltid pasta i rikelig med saltet vann, Bruk 1 ss per liter vann.
  • Når sausen har kokt ferdig, smakes den til med salt og pepper, og, om nødvendig,  et lite dryss sukker for å kompensere for mangelen på sødme i tomatene.
  • Hakket persille og sitronskall has i sausen.
  • Sausen blandes med ferdig al dente kokt pasta
  • Server pasta puttanesca umiddelbart.