Tomatsuppe

Tomatsuppe, lettlaget klassiker de fleste liker

Denne tomatsuppen er lagd fra bunnen med gode og ærlige råvarer. Hermetiske italienske tomater plukket i sesong er ypperlig å bruke i tomatsuppe. 

DETTE TRENGER DU TIL 4:

  • 2 bokser med gode italienske tomater
  • 1/2 løk, finhakket
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 ss tomatpuré
  • 3 ss god olivenolje
  • 2 dl kyllingkraft
  • 1/2 neve finhakket timian
  • 1/2 neve finhakket basilikum
  • Salt og pepper
  • 4 Kokte egg og kokt makaroni

 

SLIK LAGER DU TOMATSUPPE:

  • Begynn med tilbehøret først, kok egg og makaroni før du lager suppen.
  • Fres løk og hvitløk i oljen
  • Tilsett tomatpure og la det surr et lite minutt
  • Ha i kraften og kok opp
  • Kjør tomatene til en pure med en blender
  • Ha tomatene i kjelen og kok opp
  • La det putre i 5 minutter
  • Smak til med salt og pepper
  • Ha i hakkede friske urter og server

 

DET LILLE EKSTRA

TOMATSUPPE  TIL DEN SOM HAR DET EKSTRA TRAVELT

En rask variant av tomatsuppe er meljevnet buljong tilsatt tomatpure. Du bruner mel og smør, tilsetter varm kraft, tomatpure, koker opp og serverer.