biff tagliata

Biff tagliata med ruccola og parmesan

Det viktigste med tagliata er å ha pannen skikkelig varm før du legger i kjøttet. Det sikrer deg en fin stekeskorpe og en perfekt kjerne. Vend kjøttet hvert 15. sekund og gjør det i to og et halvt minutt. Ta ut kjøttet og la det hvile mens du lager dressingen.

DETTE TRENGER DU TIL 4:

Olivenolje for steking
2  x 300 g stykker med okse/kalv ytrefilét
3 fedd med hvitløk
6 kvister med rosmarin
2 båter med sitron
skallet av en sitron
Salt og pepper

TILBEHØR TIL TAGLIATA:

60 g Ruccola
40 g revet parmesan

SLIK GJØR DU:

Varm en tykkbunnet panne og hell i 2mm med olje

La alt bli skikkelig varmt før du legger  i kjøttet

La kjøttet får et lite dryss med salt før du legger de i den glohete pannen

Snu de etter 15 -20 sekunder og gjør dette i 2,5  minutter

Legg kjøttet over på et fat for hvile

Slå ut overflødig olje, men behold det som er til overs i pannen

La pannen få kjøle seg litt  for du slår over litt ny olivenolje
sammen med kvister av rosmarin og hvitløk
som du har slått med håndbaken

Rull sitronskallet og legg de i pannen

La dressingen få sette seg  i 5 -10 minutter
før du skviser i sitronsaften

Sil dressingen gjennom en sikt

LEGGE OPP:

Del kjøttet opp i 1/2 cm tykke skiver og legg de på et fat
Skvis over halvparten av dressingen
Bland resten av dressingen inn i salaten
Legg salaten over kjøttet
Riv over  parmesan og server deilig tagliata

 

(Oppskriften er av Heston Blumenthal  og hentet fra nettstedet  Waitrose.com)