
Ceviche med laks, avocado og mango
Ceviche er rå sjømat som er tilberedt i sitrussaft, gjerne lime eller sitron. Ved å marinere sjømat i sitrus endres strukturen på fisken og den får et utseende som om den er kokt. Den friske rå smaken er fortsatt bevart. William i sjømatavdelingen hos Maschmanns lærer deg det grunnleggende med ceviche på et øyeblikk.
DETTE TRENGER DU TIL 4: 400 gram laks, en liten chili, 4 lime, 1 avocado, 1/2 mango og koriander.
SLIK GJØR DU: Del laks i biter, finhakk chili og bland i en skål. Hell over limesaft. La alt hvile 30 minutter. Imens kutter du avocado og mango i biter og finhakker koriander. Alt blandes sammen med laksen og serveres umiddelbart.

DET LILLE EKSTRA
- For mer farge i retten tilsett granateple. Dryss frøene over den ferdige retten.

THE POWER OF RED
- Pynt den ferdige retten med granateple.
- Det lille røde elementet tilfører det lille ekstra.

SERVERINGSKLAR CEVICHE
- Pynt med biter av avocado, mango og koriander.
KOKKETIPS FRA ROBIN OG WILLIAM
- Det flotte med ceviche er at du kan variere i hvilken type sjømat du vil bruke.
- Reker, kveite og skrei fungerer fint.
- Av sitrus i tillegg til lime, bruk gjerne appelsin og sitron.
- frukt og grønnsaker kan og varieres – bruk det du liker.
Følg Maschmanns-bloggen hvor vi deler gode råd, oppskrifter og fortellinger om mat.