Ceviche fra Maschmanns

Ceviche med laks, avocado og mango

Ceviche er rå sjømat som er tilberedt i sitrussaft, gjerne lime eller sitron. Ved å marinere sjømat i sitrus endres strukturen på fisken og den får et utseende som om den er kokt.  Den friske rå smaken er fortsatt bevart. William i sjømatavdelingen hos Maschmanns lærer deg det grunnleggende med ceviche på et øyeblikk.

DETTE TRENGER DU TIL 4: 400 gram laks, en liten chili, 4 lime, 1 avocado, 1/2 mango og koriander.

SLIK GJØR DU: Del laks i biter, finhakk chili og bland i en skål. Hell over limesaft. La alt hvile 30 minutter. Imens kutter du avocado og mango i biter og finhakker koriander. Alt blandes sammen med laksen og serveres umiddelbart.

Ceviche fra Maschmanns

DET LILLE EKSTRA

  • For mer farge i retten tilsett granateple. Dryss frøene over den ferdige retten.
Ceviche fra Maschmanns

THE POWER OF RED

  • Pynt den ferdige retten med granateple.
  • Det lille røde elementet tilfører det lille ekstra.

 

Ceviche fra Maschmanns

SERVERINGSKLAR CEVICHE

  • Pynt med biter av avocado, mango og koriander.

KOKKETIPS FRA ROBIN OG WILLIAM

  • Det flotte med ceviche er at du kan variere i hvilken type sjømat du vil bruke.
  • Reker, kveite og skrei fungerer fint.
  • Av sitrus i tillegg til lime, bruk gjerne appelsin og sitron.
  • frukt og grønnsaker kan og varieres – bruk det du liker.

Følg Maschmanns-bloggen hvor vi deler gode råd, oppskrifter og fortellinger om mat.