Foie Gras klassifisering

Foie gras er en eksklusivt og ettertraktet matvare. Foie Gras finnes i 5 ulike klassifiseringer. Foie Gras Entier er den aller beste og postei er rangert nederst. 

FOIE GRAS KLASSIFISERING

De forskjellige produktene som er laget av eller inneholder foie gras er:

Foie Gras Entier 

Dette er Foie Gras av høyeste kvalitet. Den er laget med bare fet lever. Inni i pakken er det maksimalt to stykker av samme lever (samme dyr). Den eneste prosessen for å lage den, er å kutte leveren og putte den i glassbeholderen, før den kokes i en autoklav. Dette er det fineste produktet du kan finne i markedet. Når du  skjærer i den, ser du en jevn farge og en jevn tekstur. Dette  er 100% Foie Gras.

Bloc de Foie Gras 

Den er laget av Foie Gras, men i dette tilfellet er det en mekanisk rekonstruksjon som kommer fra forskjellige biter og rester av forskjellige lever (forskjellige dyr) som blir rørt og kondensert til en blokkform. For å få til det  kjøres en industriell prosess hvor leveren og underproduktene blir blandet, og etterhvert størknet i pakken. Block de Foie Gras er et kvalitetsprodukt, men har gjennomgått mange prosesser. Blandingen av ingrediensene gjør dette er et produkt som prises lavere.

Mousse de Foie Gras

Dette er et emulgert produkt, forsynt med biter av fet lever, hakket og gjort om til puré, slik at de når den mousse konsistensen. Det ferdige produkt kan inneholde årer og kutt.  Dette produktet inneholder minimum 30% Foie Gras.

Pâté de Foie Gras

Denne navngivningen brukes til et produkt laget med kombinasjonen av foie gras med andre kjøttprodukter. Det vanlige kjøttet i produktet er svinekjøtt, og noen ganger and og storfekjøtt. Dette produktet må inneholde minimum 20% foie Gras.

Postei

Dette er det siste produktet i denne rangeringen. i utdypingen er det en blanding av melk, egg og krydder med leverbiter (lite fett) fra kylling eller svinekjøtt. Andelene av hver ingrediens er ofte avvikende mellom produsententene. Dette produktet inneholder ingen Foie Gras.

Maschmanns leverandører

Maschmanns fører Foie Gras fra Labourdette og Rouige.

Følg Maschmanns-bloggen hvor vi deler gode råd, oppskrifter og fortellinger om mat.