Sushi bowl

SUSHI, SUSHI BOWL ELLER CHIRASHI-SUSHI

Chirashi-sushi er det japanske navnet på sushi bowl som er en enkel måte å servere sushi på. Johan Erkkilä besøkte Maschmanns handlet inn godsaker og lærte bort teknikken med sushi bowl.

DETTE TRENGER DU: 

(Nok til ca. 4 porsjoner)

  • 400-600g Tunfisk, laks eller kveite 
  • 300g Ris (rundkornet sushiris)
  • 60g Eddik (hvit balsamico, eplesider, hvitvin)
  • 80g Syltet ingefær
  • 80g Vårløk
  • 1st Avokado
  • 1ss Sesamfrø (gjerne ristede)
  • 1 Nori ark
  • 4ss Fungi sort peppersaus

SLIK GJØR DU:

  • Skyll risen godt i kaldt vann 3-4 ganger, og sil av ved siste skylling.
  • Koke sushiris i kjele gjøres på følgende måte, 300g ris tillsettes 390g  kaldt vann i en kjele.
    Kok opp risen med lokket på og senk så  varmen. La risen småkoke under lokk i 16 minutter.
  • Ta riskjelen vekk fra varmen og la risen hvile i ytterligere 10min.

 

  • Del fisken i terninger 1x1cm eller etter egen ønske.
  • Kutt vårløk og Nori arket i tynne skiver/strimler.
  • Del avokadoen i fire, skrell og skiv den.
  • Når riset er klar ha den opp den i en stor form så det kan kjøles av, tilsett edikk.
  • Risen er best hvis den serveres mellom 35-40 grader.
  • Ha opp alt i en bolle og server.

KILDE:

https://fungi.no/oppskrifter/sushibowl

Følg Maschmanns-bloggen hvor vi deler gode råd, oppskrifter og fortellinger om mat.