
SUSHI, SUSHI BOWL ELLER CHIRASHISUSHI
Chirashisushi er det japanske navnet på sushi bowl som er en enkel måte å servere sushi på. Johan Erkkilä besøkte Maschmanns handlet inn godsaker og lærer deg å lage sushi bowl.
DETTE TRENGER DU:
(Nok til ca. 4 porsjoner)
- 400-600g Tunfisk, laks eller kveite
- 300g Ris (rundkornet sushiris)
- 60g Eddik (hvit balsamico, eplesider, hvitvin)
- 80g Syltet ingefær
- 80g Vårløk
- 1st Avokado
- 1ss Sesamfrø (gjerne ristede)
- 1 Nori ark
- 4ss Fungi sort peppersaus
SLIK GJØR DU:
- Skyll risen godt i kaldt vann 3-4 ganger, og sil av ved siste skylling.
- Koke sushiris i kjele gjøres på følgende måte, 300g ris tillsettes 390g kaldt vann i en kjele.
Kok opp risen med lokket på og senk så varmen. La risen småkoke under lokk i 16 minutter. - Riskjeleen fra varmen og la risen hvile i ytterligare 10min.
- Del fisken i terninger 1x1cm eller etter egen ønske.
- Kutt vårløk og Nori arket i tynne skiver/strimler.
- Del avokadoen i fire, skrell og skiv den.
- Når riset er klar ha den opp den i en stor form så det kan kjøles av, tilsett edikk.
- Risen er best hvis den serveres mellom 35-40 grader.
- Ha opp alt i en bolle og server.
KILDE:
Følg Maschmanns-bloggen hvor vi deler gode råd, oppskrifter og fortellinger om mat.