Ovnsbakt kylling med hvitløk og rosmarin

Ovnsbakt kylling  med hvitløk og rosmarin

Ovnsbakt kylling bakt på lav temperatur i ovn er ypperlig helgemat. Mens kyllingen koser seg i ovnen har du tid til andre gjøremål. Liflige dufter av hvitløk, rosmarin og kylling bærer bud om maten snart er klar. Server med gode grønnsaker. Den gode sausen lager du av stekesjyen fra kyllingen. 

 

RELATERT INFO:

Hovelsrudkylling med rotgrønnsaker | Kyllingbryst med parmaskinke og parmesan

DETTE TRENGER DU:

  • 1 hel kylling, gjerne kylling fra Hovelsrud eller Bresse, på ca. 2 kg
  • 1 saltlake laget på 2,5 l vann og 200 gram salt
  • 250 gram smør til steking
  • 10 -12 hvitløksfedd
  • 2-3 kvister frisk rosmarin
  • 2 dl tørr hvitvin
  • Saft av 1 sitron
  • Grønnsaker som tilbehør
  • Stekte poteter som tilbehør

SLIK GJØR DU:

  • Lag en saltlake ved å røre ut fint salt i lunkent vann. Leg kyllingen i saltlaken over natten.
  • Still ovnen på 100 grader.  Ha kyllingen i en stekepanne, dekk med kaldt smør og knuste hvitløksfedd rundt. Dryss med frisk rosmarin over og rundt. Dryss med hvit pepper fra kvern. Sett kyllingen i ovnen og bak den på lav temperatur i 2,5 -3 timer. Sjekk kjernetemperatur etter 2 timer. Den bør ikke overstige 60 grader.
  • Ta kyllingen ut av ovnen og øs over smør, hvitløk og rosmarin. Tilsett evt. mer smør og 2 dl hvitvin. La kyllingen hvile i 30 minutter.
  • Skru varmen i ovnen opp på 250 grader, helst med grillvarme. Sett kyllingen tilbake i ovnene i ca. 10-15 minutter, øs hele tiden for å oppnå en gyllenbrun farge. Ta kyllingen ut av ovnen og la den få hvile ytterligere 30 minutter. Øs med smør flere ganger før kyllingen deles opp i bryst og lår.
  • Kok sammen stekestyen og smak til med saften av 1 sitron. Øs dette over anretningen.
  • Server kyllingen med stekte poteter og smørdampede grønnsaker.

(Oppskriften er modifisert og inspirert av oppskriften i boken Truls a la Hellstrøm.)