Pizza Margherita alle pizzaers mor

HJEMMELAGET ITALIENSK PIZZA

Den italienske pizzaen med tynn bunn har funnet sin plass i norske hjem. Husk at pizzadeigen blir bakt med mindre gjær og har en mye lengre hevetid enn deigen til en tradisjonell tykkbunnet pizza stekt i langpanne. I Bakeriet på Maschmanns kan du kjøpe populære og stekeklare deigemner som du selv kan «åpne» og bake ut. Om du vil lage deigen selv fra bunnen av har Maschmanns pizzabakere velvillig delt oppskriften på pizzadeig de bruker i Maschmanns Pizzeria. Skal du servere italiensk pizza i morgen så lager du deigen i dag.

RELATERT INFORMASJON:  Pizzamel for eksperter | Maschmanns pizzabakere baker ut og steker pizza på under 2 minutter |

Tre ting må være på plass for å lykkes med italiensk pizza

En god pizzabunn

Er du nøye med bunnen er du på god vei til den perfekte pizza.

God varme i ovnen

Bruker du vanlig stekeovn er det lurt å bruke pizzastein eller pizzastål.

Pizzadeig med ost og tomatsaus

Less is more

Pizzaen må få plass til heve i ovnen, ikke overless pizzaen med topping

OPPSKRIFT PÅ PIZZADEIG

DETTE TRENGER DU:

  • 1/2 kilo pizzamel
  • 1/2 dl god jomfru olivenolje
  • 1/2 ss  sukker
  • 1/2 ss fingersalt
  • 3 dl kaldt vann fra kjøleskapet
  • fersk gjær på størrelse med en bitte liten ert

SLIK GJØR DU:

  • Bland alt godt sammen, elt for hånd i 20 min.
  • La deigen hvile på benk i en halvtime
  • Del deigen opp i 4/5 emner i en halv time
  • pakk de  inn i plast eller bokser
  • Oppbevar på kjøl til neste dag

FRA DEIG TIL PIZZABUNN

SEMOLINAMEL er lurt å bruke til utbakning av pizza. Semolinamelet  bidrar til at deigen ikke trekker seg sammen ved utbaking. Øvelse gjør mester. Den perfekte pizza er ikke så langt unna om du øver deg litt. Se video fra Maschmanns Bakeri med utbaking av pizza.

Pizzadeig med ost og tomatsaus

PIZZASAUS  OG OST

  • Til pizzasausen: Bruk sauser av gode cherrytomater eller aller best tomater fra San Marzano
  • Mozzarella cubetti er den klassiske osten å bruke på italiensk pizza, oppgrader gjerne med bøffelmozzarella

STEKING AV ITALIENSK PIZZA

  • De fleste ovner hjemme har temp. 250ºC til 280ºC
  • En pizzastein eller pizzastål hjelper om du steker i en hjemmekomfyr
  • En proff pizzaovn kommer opp i 400ºC og høyere
  • En bred stekespade til å ha pizzaen inn i ovnen er også greit å ha
  • Om du bruker deig fra kjøleskapet, la den temperere 20 minutter før bruk