Lorenzo no.5

Lorenzo no.5, steinfri, kremet og delikat ekstra jomfru olivenolje fra Sicilia

Tenk deg en ekte ekstra jomfru olivenolje som har karakter, er fløyelsmyk, kremet, med behagelige florale og dempede kryddertoner. Det er en umulighet vil de fleste olivenolje-entusiaster hevde. Steinen som presses sammen med fruktkjøttet gir oljen en tydelig bitterhet og pepperanslag. Langt fra det man vil kalle kremet og fløyelsmykt.

På Sicilia holder den innovative familien Barbera på med sitt virke. Det handler om oliven og olivenolje på aller ypperste nivå. Det har vært en suksessfull reise som har gått over flere generasjoner. I dag er det 4. generasjon Manfredi som leder bedriften. Han har utviklet en olivenolje til ære for sin sin sønn Lorenzo.

Lorenzo Nº5 er en olivenolje som skiller seg fra de fleste andre olivenoljer; mild, snill, kremet og fløyelsmyk. Far Manfredi har fjernet steinene i olivenen før pressing. Det gir en olje uten tydelig bitterhet og innslag av pepper. Nocellara del Belice oliven høstes for hånd vest på Sicilia. Olivenoljen er filtrert med en delikat krydret aroma. Smaken er fløyelsmyk  og kremet. Bruk Lorenzo Nº5 til å gi matretter et kremet preg av olivenolje. Ypperlig å bruke i bakverk.

Manfredi har utviklet tre Lorenzo olivenoljer. Nummer 1, 3, og 5 som er en hyllest tre generasjoner Lorenzo i familien Barbera. Maschmanns fører Lorenzo Nº3 og Lorenzo Nº5.

NYHETSBREV FRA MASCHMANNS

Vil du ha gratis ukentlig nyhetsbrev fra Maschmanns med oppskrifter, gode råd og tips. Legg igjen navn og e-post så dukker det snart opp noe matnyttig i din innboks.

Følg Maschmanns-bloggen hvor vi deler gode råd, oppskrifter og fortellinger om mat.