Egg med trøffel på elegant vis
Den myteomspunnede trøffelen gjør seg nesten aller best på de enkle italienske klassikerne. Pasta, risotto og omelett. Her får du en enkel og elegant variant med tre ingredienser: Egg, smør og trøffel. Michelin-kokken Marco Sacco gjør sin versjon.
DETTE TRENGER DU:
- 4 ferske økologiske egg
- 1 ss Smør fra Røros
- 1 liten høst trøffel
- litt salt
- pepper
SLIK GJØR DU:
- Skill eggeplommene fra hviten
- Pisk eggehviten stiv
- Brun smøret i en stekepanne
- Ha over en smurt kakeformring i pannen
- Hell eggehviten inn i ringen
- Eggehviten hever seg
- Pass på at den ikke ikke setter seg fast i ringen
- Lag 4 groper i eggehviten (her skal eggene inn etterhvert)
- Nå eggehviten er stivnet på toppen legger du i eggeplommene
- Øs over litt karamellisert smør fra pannen
- Fjern ringen rundt eggene
- Velv eggeretten forsiktig over på et fat
- Riv over rikelig med høvlet trøffel
