
PAPRIKASAUS
Patatas bravas er en populær tapasrett i Spania. Stekte poteter og paprikasaus får du gjerne «på huset» når du setter deg ned og bestiller noe kaldt å drikke. Slik lager du saus til patatas bravas.
RELATERT INFORMASJON: En annen populær tapasrett er sardiner på ristet brød eller på pinne som pinchos.
DETTE TRENGER DU:
- 1 liten løk
- 1 stor ts søt paprika
- 1 stor ts sterk røkt paprika
- 1/2 ts pepper
- 4 ss ekstra jomfru olivenolje
- 50 g hvetemel
- 2,5 dl kyllingkraft
- salt
SLIK GJØR DU:
- Finhakk løken og brun den i olivenolje i en liten gryte til løken er gylden.
- Tilsett pepper, søt og sterk paprika.
- La krydderet surre sammen med løken en liten stund.
- Tilsett melet og rør alt godt sammen.
- Tilsett kraft og visp kraftig slik at at blandes godt.
- Kok opp og la alt surre i noen minutter.
- Kjør sausen glatt med en stavmikser.
- Smak til med salt.
- Server paprikasaus til stekte poteter.

Kvalitetsprodukter fra Spania: Søt og sterk paprika fra La Chinata. Arbequina olivenolje fra OMED.