Paprikasaus

PAPRIKASAUS

Patatas bravas er en populær tapasrett i Spania. Stekte poteter og paprikasaus får du gjerne «på huset» når du setter deg ned og bestiller noe kaldt å drikke. Slik lager du saus til patatas bravas.

RELATERT INFORMASJON: En annen populær tapasrett er sardiner på ristet  brød eller på pinne som pinchos.

DETTE TRENGER DU:

  • 1 liten løk
  • 1 stor ts søt paprika
  • 1 stor ts sterk røkt paprika
  • 1/2 ts pepper
  • 4 ss ekstra jomfru olivenolje
  • 50 g hvetemel
  • 2,5 dl kyllingkraft
  • salt

SLIK GJØR DU:

  • Finhakk løken og brun den i olivenolje i en liten gryte til løken er gylden.
  • Tilsett pepper, søt og sterk paprika.
  • La krydderet surre sammen med løken en liten stund.
  • Tilsett melet og rør alt godt sammen.
  • Tilsett kraft og visp kraftig slik at at blandes godt.
  • Kok opp og la alt surre i noen minutter.
  • Kjør sausen glatt med en stavmikser.
  • Smak til med salt.
  • Server paprikasaus til stekte poteter.
Paprika fra Maschmanns

Kvalitetsprodukter fra Spania: Søt og sterk paprika fra La Chinata. Arbequina olivenolje fra OMED.