Kyllingbryst fylt med parmaskinke og parmesan

Kyllingbryst fylt med parmaskinke og parmesan

DETTE TRENGER DU TIL 4:

  • 4 stk kyllingbryst med skinn
  • 4 skiver parmaskinke
  • 50 g Parmigiano Reggiano
  • 1 økologisk sitron
  • 2 ss finhakket frisk timian
  • 1 ss smør
  • 600 g perlepoteter (eller andre små poteter)
  • 4 ss rapsolje
  • Salt og pepper
  • 32 cherrytomater

SLIK GJØR DU:

  • Del kyllingbrystene i to på langs, nesten helt igjennom.
  • Del dem slik at du kan brette dem ut, at de henger sammen på den ene siden, slik at de kan fylles og rulles sammen.
  • Legg en skive parmaskinke på hvert kyllingbryst og topp med revet Parmigiano Reggiano, revet sitronskall og litt finhakket timian.
  • Rull kyllingbrystene sammen til rullader og bind dem opp med bomullstråd slik at de holder formen under steking.
  • Bruk kyllingbrystene i smør i stekepanna. Stek dem videre i ovnen på 180 grader til de har en kjernetemperatur på 65 grader.
  • La hvile i 5 minutter før du skjærer i dem.
  • Vend potetene i 2 ss olje og krydre med salt og pepper.
  • Stek potetene i ovnen på 180 grader til de er møre. Dette tar 15-20 minutter, litt avhengig av hvor små poteter du får tak i.
  • Vend tomatene i 2 ss olje og krydre dem med salt og pepper.
  • Ha tomatene i formen med potetene de siste 5 minuttene av steketiden.

Tips: Riv litt ekstra Parmigiano Reggiano og sitronskall over retten før servering