Kyllingbryst fylt med parmaskinke og parmesan
DETTE TRENGER DU TIL 4:
- 4 stk kyllingbryst med skinn
- 4 skiver parmaskinke
- 50 g Parmigiano Reggiano
- 1 økologisk sitron
- 2 ss finhakket frisk timian
- 1 ss smør
- 600 g perlepoteter (eller andre små poteter)
- 4 ss rapsolje
- Salt og pepper
- 32 cherrytomater
SLIK GJØR DU:
- Del kyllingbrystene i to på langs, nesten helt igjennom.
- Del dem slik at du kan brette dem ut, at de henger sammen på den ene siden, slik at de kan fylles og rulles sammen.
- Legg en skive parmaskinke på hvert kyllingbryst og topp med revet Parmigiano Reggiano, revet sitronskall og litt finhakket timian.
- Rull kyllingbrystene sammen til rullader og bind dem opp med bomullstråd slik at de holder formen under steking.
- Bruk kyllingbrystene i smør i stekepanna. Stek dem videre i ovnen på 180 grader til de har en kjernetemperatur på 65 grader.
- La hvile i 5 minutter før du skjærer i dem.
- Vend potetene i 2 ss olje og krydre med salt og pepper.
- Stek potetene i ovnen på 180 grader til de er møre. Dette tar 15-20 minutter, litt avhengig av hvor små poteter du får tak i.
- Vend tomatene i 2 ss olje og krydre dem med salt og pepper.
- Ha tomatene i formen med potetene de siste 5 minuttene av steketiden.
Tips: Riv litt ekstra Parmigiano Reggiano og sitronskall over retten før servering