Lammebaron fra Maschmanns på Skøyen

SPIS SOM EN GREVE – LAG EN LAMMEBARON

En lammebaron er en utbeinet lammesadel. Indre- og ytrefiletene, krydres, og bindes opp som en rull. Arbeidet er ganske avansert, men er vel verdt det. Du får et imponerende stykke kjøtt. Server baronen med fløtegratinerte poteter, gode grønnsaker og en god lammesaus.

 

VIN TIL LAM

06/04/2022:
Vinhuset Fondberg delte forrige uke vår oppskrift på lammebaron.
Les mer om hvilke viner de anbefalte.

RELATERTE LINKER:
Lammeskank  | Pinnekjøtt

HVOR MYE KJØTT SKAL DU BEREGNE? Vanligvis er 200 gram med kjøtt nok til en porsjon.

SLIK LAGER DU LAMMEBARON

  • Sett stekovnen på 160°C
  • Stek lammebaronen godt i en panne for en god stekeskorpe
  • Legg baronen på et stekebrett og stek i ovn til 52°C – 54ºC
  • Ta ut lammebaronen og la kjøttet hvile opp til 58°C*
    Hvor mye stiger temperaturen? Alt er relativt. Størrelse på lammebaron, temperatur i rommet, La folie ligge over det ferdig stekte kjøttet – eller ikke, om ovnen virkelig hadde 160ºC. 
  • Server med lammesaus og fløtegratinerte poteter.
    (Lammesaus og fløtegratinerte poteter får du også kjøpt ferdig hos Maschmanns.)

OPSKRIFTER: LAMMESAUS & FLØTEGRATINERTE POTETER

Lammesaus: DETTE TRENGER DU: 3 hakkede sjalottløk, 0,3 liter hvitvin, 2 fedd hakket hvitløk, 3 dl lammefond,  30 gram kaldt smør, salt, pepper. SLIK GJØR DU: Ha sjalottløk, hvitvin og hvitløk i en kjele, kok vinen inn til det er 1/2 dl igjen. Tilsett fond og la de småkoke i et kvarter. Pisk inn det kalde smøret og smak til med salt og pepper

Fløtegratinerte poteter: DETTE TRENGER DU: 500 gram middels store poteter, 3 fedd hvitløk, 20 gram smør, 1/4 liter melk, 1/4 liter kremfløte, litt revet muskattnøtt, salt, pepper. SLIK GJØR DU: Skrell potetene og skjær de i tynne skiver. Dryss på salt, pepper og revet muskatnøtt på potetene. Varm opp melken samme med hvitløk og la de trekke i en halv time, fjern så hvitløken og tilsett fløten. Legg poteten lagvis i en form og hell fløtemelken over. Bakes i ovn ved 180°C  i ca. 1 og 1/2 time (Potetene skal være møre)