Kremet morkelsaus
Morkler er svært smakfulle og gir helt spesielle smaksopplevelser. Både det franske og italienske kjøkken har sagnomsuste oppskrifter med morkel. Kyllingfrikasse med morkler er en klassisk kombinasjon. Kalvekjøtt, vaktler så vel som piggvar og skatevinger fungerer også utmerket sammen med morkel. Her får du en klassisk oppskrift på kremet morkelsaus.
Normalt vil det å bløtlegge morklene i kald væske som vin, kraft eller vann være den beste starten for tilberedning. Det tar ca 10-30 min. før de har trukket til seg væsken. (ta vare på eventuell overflødig væske til å ha i sausen)
FLERE GODE SAUSER: Kremet soppsaus | den gode hverdagssausen |
DETTE TRENGER DU:
- 100 g sjalottløk, finhakket
- 80 g smør
- 20 g tørkede morkler (eller mere…)
- 4-5 dl. kyllingkraft/hvitvin og litt Madeira el.
- (og resten av vin/kraft fra bløtleggingen)
- 3 dl. kremfløte
SLIK GJØR DU:
- Fres sjalottløken i smør og tilsett morklene. (hele eller grovt hakket)
- La det frese litt i pannen (bruk en vid sautepanne)
- Tilsett vinen, deretter kraften og kok inn i 2-3 minutter.
- Tilsett kremfløten og la det hele koke i ca. 3-4 minutter.
- Sausen skal ikke siles og ikke jevnes!
- Server morkelsaus slik den er, naturlig og med alle smakene med.