Hva er shabu-shabu?
Enkelt sagt, denne retten med det morsomme navnet stammer fra nabemono, eller japansk varmekanne. Shabu-shabu er papirtynne skiver av mørt kjøtt av wagyu og friske grønnsaker tilberedt sammen i en stor åpen gryte. Ingrediensene blir kokt sammen før servering.
SLIK LAGER DU SHABU-SHABU (4 personer)
Shabu-shabu er Wagyu-kjøtt i tynne skiver, sopp og gode grønnsaker.
DETTE TRENGER DU TIL 4 PERSONER:
- God varm oksekraft i en gryte.
- 600 gram kjøtt av wagyu i skiver
- 2 løk, grove båter
- 100 g Shitake-sopp
- 1/2 kora-kål
- 1 pk shimeij-sopp
- 1 pakke spinatblader
Slik lager du dipsaus:
DIPSAUS = SESAM / CHILI / SOYA. (Goma No Tare)
- 100 gram ristede sesamfrø kjøres til pure
> Bland inn: - 1 dl. soya saus
- 1 dl riseddik / Mirin
- 2 ss sukker
- 1 ts chili-olje
- 2 dl. Vann (kraft)
GODT TILBEHØR:
Japansk naturell kokt ris (sushi-ris kvalitet.)
Følg Maschmanns-bloggen hvor vi deler gode råd, oppskrifter og fortellinger om mat.