OppskrifterKlassisk risotto med Parmaskinke og parmesan

Klassisk risotto med Parmaskinke og parmesan

Risotto er Italia like mye som pizza. Det mener i hvert fall mange italienere bosatt opp i de nordligste regionene. I Parma-regionen matcher de risottoen med sin Parmaskinke og sin Parmesan. Med de beste råvarene og et kvarters jobb på kjøkkenet ender du opp med smakfull klassisk risotto.

DETTE TRENGER DU:

  • 1 løk, finhakket
  • 2 ss rapsolje
  • 300 g risottoris
  • 4 dl hvitvin 8 dl kraft (okse, kylling eller grønnsakskraft)
  • 2 ss smør
  • 4 ss finrevet Parmigiano Reggiano
  • Salt og pepper
  • 1 pk aspargesbønner
  • 8 skiver Parmaskinke

SLIK GJØR DU:

  • Fres løken i rapsolje til den er blank og myk i en kjele.
  • Ha i de uskylte risottorisen og la frese under omrøring i 2 minutter.
  • Ha vinen i kjelen og kok under omrøring til vinen er kokt inn i risen.
  • Rør hele tiden.
  • Spe med en øse kraft.
  • Kok under omrøring til kraften også er kokt inn.
  • Fortsett til all kraften er i kjelen.
  • La koke til risen er al dente. Det vil si ferdigkokt, men fortsatt har en fast kjerne.
  • Dette tar totalt 12-15 minutter.
  • Dra kjelen av varmen og ha i aspargesbønnene.
  • Vend inn smør og Parmigiano Reggiano.
  • Smak til med salt og pepper.
  • La risottoen hvile i 3-5 minutter.
  • Server risottoen toppet med skiver av parmaskinke.