maschmanns turmat

MATKASSE FRA MASCHMANNS

Hva som skal være i en matkasse fra Maschmanns er det du som bestemmer. Maschmanns anbefaler de godsakene som ikke den lokale butikken på fjellet fører. Vi pakker og vakuumerer slik at du kan plukke opp varene på Maschmanns og komme deg avgårde til fjells.

EGG & BACON

Gode sene frokoster er alltid kjærkomment. Og klassikeren som mange ikke blir lei av er egg og bacon. Husk å kjøpe med deg godt tørrsaltet og røkt bacon det smaker ofte bedre enn bacon bare tilsatt røykaroma.  Maschmanns fører baccon fra Albert Idsøe i Stavanger som etter manges mening er Norges beste bacon. Skal du lage bacon til mange kan du steke det ovnen. Legg skivene på et stekebrett med bakepapir og stek i 10 minutter i forvarmet ovn på 200ºC.

KYLLING FRA HOVELSRUD

Helstekt økologisk landkylling fra Hovelsrud Gård er perfekt mat om du skal ha mange gjester. Kyllingen har vokst seg stor og levd det gode liv på Helgøya i Mjøsa. Ta frem langpannen og ha oppi grovdelt rødløk, appelsin og søtpotet sammen med kyllingen. Hvitløksfedd, chili og ingefær hever smaken på grønnsakene og kraften. Vend inn ekstra jomfru olivenolje på kylling og grønnsakene, kvern over salt og pepper.  Kyllingen fyller du med applesinbiter, chili, revet ingefær og rosmarin.

HAMBURGER

Håndstemplede burgere fra Maschmanns er gjort på nykvernet storfekjøtt. Markedet fører burgere av urfe og wagyu. Husk å kjøpe med deg gode nybakte brioche burgerbød, ekte cheddar og burger relish fra Stokes. 

KJØTT FRA MASCHMANNS

Maschmanns kjøttdisk har mye godt å by på opp mot vinterferien til uka. Gullkjøtt, côte de boeuf, entrecote, indrefilet, ytrefilet, lammecarré, skanker og mye mer. Vi hjelper deg gjerne må å pakke kjøttet slik at det holder i flere dager på kjøl.

HÅNDVERKSBRØD FRA BAKERIET

Det ekstra gode håndverksbrødet er ofte utfordrende å få tak i. Det er de frosne og butikkstekte brøden som styrer utvalget. Kjøpt gjerne med deg noe ekstra brød fra Maschmanns når du skal avgårde til fjells. Legg de i fryseren på hytta gjerne bare i papirposen. Skal du har ferskt brød til frokost, ta det ut om kvelden og la det får et lite kvarter i ovnen på 175ºC. Server deilig, sprøtt og velluktene økologisk brød.

SJØMAT FRA MASCHMANNS

Sjømaten er på sitt aller beste nå på vinteren. Vi hjelper deg gjerne med å pakke lurt slik at varene holder seg til du er fremme på hytta noen timer unna. Vi vakuumerer og legger ved is om ønskelig. Kjøp med ferske loins av skrei, sjøkreps, piggvar, kveite og noen gode skjell.

MODNE HÅNDVERKSOSTER

De aller beste håndverskostene fra kontinentet og Skandinavia får du kjøpt hos Maschmanns. Velg gjerne noe gode smelteoster fra Sveits og inviter til ostefondue.  Fastoster som Tägel, Gruyere, Comte bør du også prøve. Ypperlige på skiva eller nyte alene sammen med noe godt å drikke. Myke hvite og blå oster sammen med søt marmelade og godt brød er også godt. Vi hjelper deg gjerne med å finne noen smaker du liker.

NYSKÅRET SPEKEMAT FRA ITALIA OG SPANIA

Salametti fra Riccardo Franchi er ypperlig turmat. Men en liten salametti i sekken sammen med en god kniv har du alltid litt energi på lur om skiturene skulle bli  i lengste laget.  Nyskårede skinker fra delikatessedisken er også yppelig kosemat på hytta. Husk å kjøpe med deg gode oliven og grissini. Nå har du tre gode smaker som går godt sammen, ypperlig småmat om du skulle få gjester på besøk.

MASCHMANNS HJEMMELAGET

Visste du at hele 35% av det som selges på Maschmanns er hjemmelaget. Fra Markedet lages det en rekke ovnsretter og gryter hver dag hele året. Ypperlig mat til å ta med til fjells. Det er alltid lurt å ha noe å dytte rett i ovnen nåe du kommer frem. Glem heller ikke de gode sausene, majonesene og dressingene. Det er gode smaksettere til gode proteinkilder fra sjømat- og kjøttdisken. Bakeriet har nybakte brød og søt bakst.